Kapacitásbővítés a Steelflex Kft-nél

2023. 01. 10., 14:15
Projektzáró sajtótájékoztatót tartott a Steelflex Kft. ma (kedd) délelőtt. Az eseményen beszámoltak a több mint 400 millió forintos fejlesztés eredményeiről, és működés közben bemutatták a beruházás egyik fő elemét, a csőlézert.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 28 képet tartalmaz

A Steelflex Kft. 299,31 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz keretei között meghirdetett GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-es kódszámú felhíváson. A projekt keretei között gépbeszerzés, tető-korszerűsítés, hőszivattyú rendszer telepítés, valamint képzési fejlesztések valósultak meg.

A megjelent munkatársakat, partnereket, beszállítókat és vevőket elsőként Sipos János ügyvezető igazgató köszöntötte, aki beszámolt a kezdetekről, majd beszélt az új fejlesztés elemeiről. A 427 millió forintból megvalósuló projekt négy elemből áll, melyek mindegyike a hatékonyságot növeli:

- csőlézer beszerzése: az eszköz 3D-s vágófejének köszönhetően nem csak sík táblákat tud vágni, hanem szerszámgéptechnikával kombinálva csöveket, zártszelvényeket is, bármilyen formára, igen hatékonyan és rugalmasan
- tetőszigetelés 4000 négyzetméteren
- hőszivattyú beépítése az energiahatékonyság jegyében
- oktatás: adatbáziskezelés, melyet a gyártás, logisztika, minőség-ellenőrzés során használnak fel

- Az épületet föl kellett újítani, mert szükség volt a tető szigetelésére, az oktatásnál fontos, hogy az új technológiának, az ipar 4.0-nak meg tudjunk felelni, továbbá egy csőlézert vettünk, amivel a termékeinket sokkal rugalmasabban, fele-, harmadannyi ciklusidővel tudunk gyártani, egyedi gyártócellákat tudunk így kialakítani, hogy jobban meg tudjunk a vevőknek felelni – mondta Sipos János.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, az Európát sújtó válsághelyzetekben Magyarország kormánya azoknak a cégeknek, vállalatoknak adott támogatást, melyek megtartják a munkahelyeket, és akár fejlesztenek is. Az energiaválságban is próbálja megelőzni a gazdasági visszaesést és a magánszektorban is megtalálja ehhez a megfelelő szereplőket,

Ez a fejlesztés is azt mutatja, hogy a kormányzati gazdaságpolitika megtalálja a magánszektorban is azokat a szereplőket, partnereket, akik ezen az úton kívánnak járni. Köszönöm a Steelflex Kft-nek is, hogy egy ilyenben partner volt. Ez a fejlesztés nem csak a munkahelyteremtés szempontjából fontos, hanem választ ad az energiaproblémákra is – hangsúlyozta dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő.

Gaál József alpolgármester azt mondta: a vállalat példaértékű pályát futott be, elmúlt 40 éve alatt csak olyan fejlesztések zajlottak, amelyek válságállóvá teszik a céget.  Kiemelte, az Autoflex Csoport nem csak városi, hanem megyei szinten is a legfontosabb cégek között szerepel, értékteremtő munkája mintaként szolgálhat.

- A cég olyan pályát járt be, és olyan ipari kultúrát teremtett meg Kecskeméten, mely példaértékű. Gyakorlatilag egy tudásközpontot hozott létre ezen a területen – mondta az alpolgármester.

H. Szabó Sándor alapító-tulajdonos köszönetet mondott a Steelflex Kft. minden dolgozójának, akikkel megvalósították a nyugati partnerek számára hihetetlennek tűnő terveiket, akikkel azóta is folyamatosan fejlődnek és fejlesztenek. Értékelt ez elmúlt időszakot, mely sikeresen volt a cég életében, és beszélt a folyamatban lévő újabb fejlesztésekről és tervekről.

Mindennek köszönhetően a Steelflex 2011-es indulása óta folyamatosan fejlődik és halad a megtervezett úton. Olyannyira, hogy kezdetben négy különböző zártszelvényt gyártottak, ma pedig már 50 különböző profilt készítenek. A mostani fejlesztésnek köszönhetően a cég az eddiginél is gyorsabban, gazdaságosabban és hatékonyabban tudja elkészíteni a rendeléseket, mely által növelhetik versenyképességüket és termelékenységüket.

- Teljes erővel nyomulunk előre. Nem állunk, hanem előre menekülünk. És ez nem csak a Steelflex Kft. esetében van így hanem az egész Autoflex csoport esetében is – zárta beszédét H. Szabó Sándor.