Karácsonyi műsorral ajándékozták meg a kecskemétieket

2022. 12. 21., 13:04
Énekkel és néptánccal kívántak boldog karácsonyt a város vezetőinek és Kecskemét minden lakójának a Szent Imre Általános Iskola diákjai szerda délelőtt a Városháza előtt. A város adventi koszorúja körül félkörben felálló gyerekek szívmelengető műsort adtak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 26 képet tartalmaz

Karácsonyi énekkel és néptánccal készültek a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai a ma délelőtti ünnepi flashmobjukra. A téli szünet előtti utolsó iskolai nap évvégi hálaadó szentmisével indult a Nagytemplomban, innen vonultak át a gyerekek a Városháza elé, ahol a város adventi koszorúja körül félkörívben álltak fel osztályok szerint rendeződve.

Az esemény főszervezője Lukácsné Haránt Eszter, a Szent Imre Iskola néptáncpedagógusa, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezető-helyettese volt, aki dobon maga is közreműködött az előadásban.

Fontosnak tartjuk mindannyian pedagógusok, hogy szociálisan érzékenyítsük a gyermekeket, de azzal, hogy csak mondjuk nekik, nem biztos, hogy elérjük a célunkat. Ellenben ha egy lehetőséget biztosítunk számukra, akkor úgy érzem, és most is úgy éreztem, hogy megértették azt, mennyire fontos, hogy hálával tartozzunk mindenki felé és a város vezetősége felé is
— mondta Lukácsné Haránt Eszter a Kecskeméti Médiacentrumnak.

Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője kérdésünkre elmondta: példaadó az az összefogás, ami a maihoz hasonló produkciók mögött áll.

A célok tekintetében nagyon együtt van a csapat. Nagyon fontosnak tartjuk az érzelmek ápolását, és azt, hogy minél több jót cselekedjünk a környezetünkkel és egymással. A karácsony egy fókuszpont, szerettünk volna valamit adni a városnak, élményt adni a gyerekeknek, azt az érzést és tudatot átadni, hogy jónak lenni jó, és hogy az embertársainkkal jót tenni egy nagyon fontos prioritás az ember életében
— fogalmazott Papp Zsolt.

A diákok hangulatos karácsonyi műsorukkal a város vezetőinek és az önkormányzat munkatársainak kívántak boldog ünnepet, de énekük és táncuk valójában minden kecskemétinek szólt.

Az iskolánk igyekszik minél többet megmutatni magából, abból a szeretetből, jóságból, ami ott van az intézményen belül. Most így karácsonykor Eszter volt az, aki ide a városba hozta az iskolát, de az év többi napján más kollégák is hozzáteszik a magukét, hogy tudjunk adni és gazdagítani minél több embert azzal, amink van
— mondta az igazgató.