Karácsonykor megint átvágta a határkerítést, ismét elfogták

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 03., 08:19
A Kecskeméti Járási Ügyészség határzár megrongálásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb férfival szemben, aki egy hónapon belül kétszer is átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést azért, hogy illegálisan Magyarországra juthasson.

A vádirat szerint a szerb állampolgárságú férfi 2022. december 25. napján a hajnali órákban, Bácsalmás közelében egy drótvágó kombináltfogóval átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést és azon keresztül illegálisan belépett Magyarország területére. A vádlott azonban nem jutott sokáig, mert a rendőrök egy órán belül Kunbaja területén elfogták és őrizetbe vették.

Az elkövető 2022. november 26. napján, egyszer már átvágta a határkerítést, azért a cselekményéért gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A karácsonyi cselekményét már ezen próbaidő hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat határzár megrongálásának bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a novemberi cselekményéért kapott felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kecskemét, 2023. február 3.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség