Karahodzsics: az Év játékosa díj kiemelkedő siker

2023. 09. 26., 19:29
A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosa, Karahodzsics Kemal 12. szezonját kezdi meg a hírös városban, ami rekordnak számít a magyar élvonalban a légiósok között. A Sopron elleni lesz a magyar válogatott center 355. tétmeccse az NBI-ben. Ráadásul a múlt heti csapatbemutatón ő kapta az Év játékosa díjat a kecskemétiek közül.

- Milyen gondolatok jártak a fejedben, mikor a csapatbemutatón meghallottad a nevedet, mint az előző év játékosa?

- Elképesztő érzés volt, szavakkal leírhatatlan, kiemelkedő siker a karrieremben. Amikor 2012-ben Kecskemétre kerültem fiatalon, még nem sejtettem, hogy mennyi mindent fogok elérni a KTE-vel. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a 12. idényemet kezdhetem meg itt. A csapattársaimnak, a szurkolóknak is nagy köszönettel tartozom, mert nélkülük nem értem el volna el idáig, és a díjra sem lettem volna érdemes. Fantasztikus hangulat volt a csapatbemutatón, az elismerés már ezért is örökre emlékezetes marad számomra.

- Voltak távozók és érkezők is a nyáron. Van már rutinod megítélni, így adódik a kérdés, milyen volt a mostani felkészülést?

- Az előszezonban sokat dolgoztunk azon, hogy megtanuljunk gördülékenyen együtt játszani. Ha jönnek új játékosok a keretbe, akkor ez mindig kihívás, hiszen még nem ismerik azt a rendszert, amiben mi kosárlabdázunk hosszú ideje. A felkészülési meccsek során előjöttek az erősségek és gyengeségek egyaránt. Utóbbiakat kell javítanunk a szezonrajtig. Én úgy gondolom, ütőképes lesz a csapatunk.

- Pénteken hazai pályán kezdődik a bajnokság a Sopron ellen. Mit vársz a mérkőzéstől?

- Megnéztük a Sopron meccseiről készült videókat, elemeztük a játékukat, megvan a taktikánk, hogyan legyünk eredményesek. Természetesen mindig abban reménykedünk, hogy nyerünk, és mindent megteszünk, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat, és eredményesen kezdjük a szezont. Bízom benne, hogy rengetegen kijönnek, és a helyszínen buzdítanak majd minket, akkor nagyobb esélyünk lesz a győzelemre.

Szerző: Komáromy András

Kapcsolódó cikk