Kecskeméten még mindig nincs rossz gyerek

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 24., 12:29
„Kezelhetetlen gyerek nincs, csak meg nem értett”. Újra megrendezték azt a szakmai konferenciát a Hírös Agora Ifjúsági Otthon tükörtermében, ahol szakemberek olyan módszertannal ismerkedhettek, amely a súlyos magatartási-, és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek nevelésében segít.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 14 képet tartalmaz

A hátrányos helyzetű, súlyos magatartási-, és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek felzárkóztatását, nevelését segíti a Kecskeméten nincs rossz gyerek elnevezésű szakmai nap, melyet ma (péntek) rendeztek a Hírös Agora Ifjúsági Otthonban. A konferencián a szakemberek az ún. PressleyRidge módszertannal ismerkedtek meg. A PressleyRidge Magyarország Alapítvány  célja ezen fiatalok sikeres életvezetési esélyeinek növelése a velük és családjaikkal foglalkozó szakemberek módszertani kultúrájának szélesítésével.

- Ez a modell segít a gyermekeknek megtanulni kezelni saját viselkedésüket és olyan szintre eljuttatni őket, ahol már nem okoz gondot a viselkedésük a környezetükben. Óvodás és iskolás életkorban is tudjuk a modellt alkalmazni
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gruber Andrea, a PressleyRidge Magyarország Alapítvány ügyvezetője.

Kecskeméten már a bölcsődétől kezdve az általános iskoláig minden korosztállyal dolgoznak már a módszer segítségével, amely amellett, hogy a gyerekekkel foglalkozik, a pedagógusokat és a szülőket is bevonja. Kecskemét városvezetése támogatja az esélyegyenlőséget, a társadalmi felelősségvállalás elősegítését biztosító rendezvényeket.

- Az eredmények megosztása azért fontos, mert ezáltal a többi iskolában és köznevelési intézményben is tovább tudják vinni a módszert és tapasztalatokat. Ezért támogatjuk a következő években, pénzügyileg is ezt a kezdeményezést együttműködési megállapodás formájában
— mondta Engert Jakabné, alpolgármester.

Engert Jakabné hozzátette: a gyerekeké a jövő. Minden gyermekben ott a lehetőség, rajtunk áll, mennyire tudjuk kiaknázni a bennük lévő lehetőségeket. A PressleyRidge módszer minden gyereknek lehetőséget biztosít a felzárkózásra.
A program a visszajelzések alapján sikeres, egyik fontos eredménye például, hogy a Tóth László Általános Iskolában, ahol a program elsőként indult el, a nyolcadik osztályos gyerekek valamennyien továbbtanultak.