Kecskeméten rendezték a Junior Judo OB-t

2024. 03. 04., 18:23
Miközben mindenki a felnőtt kvótaszerző versenyekre figyel, Kecskeméten a jövő cselgáncsozói léptek szőnyegre. A kecskemétiek közül Major Ádám volt a legeredményesebb, aki bronzéremmel zárta az országos bajnokságot.

Ismét pályázott és nyert a KESI KJC szakosztálya. A bizottság Kecskemét anyagát találta a legnívósabbnak, így az akadémia csarnoka fogadhatta az országos bajnokságra érkező sportolókat.

Előzetesen 180-an jelentkeztek, de betegség és sérülések miatt csak 150-en léptek szőnyegre. Feltűnt, hogy egyre több a női versenyző, ami annak köszönhető, hogy vannak remek élversenyzőink és most még a nemzetközi mezőny nem olyan sűrű, mint a férfiaknál.

Természetesen a junior ob-n mindenki az olimpiáról beszél. Egyértelmű, hogy kvótát szerezni pokolian nehéz lesz. A magyar judosport 4-5 hellyel számol, egyelőre név nélkül. Látva a junior korúak versenyét, öröm hogy van merítési, válogatási lehetőség, most már csak szőnyegen kell tartani őket, gondolva a Párizs utáni időkre is.

Major Ádám harmadik helyen végzett, Makkai Szonja ötödik lett, Prikkel Zsombor és Lovászi Bendegúz hetedik helyen végeztek az országon judo bajnokságon.