KeKo: fontos újítások március 1-jétől

2023. 02. 24., 15:25
Egy bérlettel utazhatunk minden helyi vagy helyi közlekedésbe bevont helyközi, vagy akár vasúti járaton március elsejétől. De nem csak a bérletvásárlás egyszerűsödik, az utazók az eddig megszokott áron, vagy akár még olcsóbban is utazhatnak.

Egyre többen használják Kecskeméten a vasúti vagy helyközi-, illetve regionális buszjáratokkal kombinált, helyi bérlettel igénybe vehető közlekedési vonalakat. Korábban a Kecskeméti Közlekedési Központ külön kombinált bérleteket hozott létre azok számára, akik ilyen módon utaznának. A folyamat következő lépése, hogy március elsejétől tovább egyszerűsödik a helyi autóbusz- és közösségi közlekedés szolgáltatás díjszabási rendszere.

- A díjszabási struktúra le fog egyszerűsödni. A jelenleg meglévő külön autóbuszos és külön kombinált bérlet díjtermékek külön összevonásra is kerültek. Március elsejétől bármelyik havi vagy ettől hosszabb időszakos bérlettel, valamennyi helyi díjszabással igénybe vehető közszolgáltatás elérhető lesz.
— mondta Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője.

Ez azt jelenti, hogy a számozott helyi járatok, a helyi közlekedésbe bevont regionális vagy helyközi járatok és a Kecskemét – Hetényegyháza, valamint Kecskemét – Kisfái vasúti járatokon is érvényesek lesznek a bérletek. Mindezt ráadásul a már megszokott, vagy még kedvezőbb áron kaphatják az utazók.

- A díjszabási struktúra egyszerűsödésével gyakorlatilag, akik eddig kombinált bérleteket vettek, ők is 5 %-os kedvezményben fognak tudni részesülni március elsejétől. Én azt gondolom, hogy ezek nagyon fontos üzenetek és egy nagyon felelős döntés volt a város részéről - emelte ki Hári Ernő.

A változások legnagyobb nyertesei mégis a diákok, akik jelképes 1000 Ft-ért kaphatják meg a havi bérletet,

köszönhetően a Közgyűlés döntésének, amivel elfogadták az új díjszabást.

Hári Ernő ügyvezető hozzátette, egyre többen ismerik fel a lehetőséget a kombinált bérletekben, erre jó példa a Hetényegyháza-Kecskemét vonal, ahol a buszokat és vasutat kombináltan használó utazók száma 2022-höz képest idén már több mint a duplájára nőtt.