Kéri Laura Zita lovagkeresztet kapott, Horváth Mária és Szente Vajk érdemes művész lett

2023. 03. 14., 14:38
Kéri Laura Zita, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének igazgatóhelyettese Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben, míg Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, grafikus, bábtervező művész, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja, valamint Szente Vajk Jászai Mari-díjas rendező, író, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült kedden Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából.
Budapest, 2023. március 14. Csák János kulturális és innovációs miniszter (k) és Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelõs államtitkára (b) átadja a Magyarország Érdemes Mûvésze elismerést Szente Vajk Jászai Mari-díjas rendezõnek, írónak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának tiszteletére adományozott állami kitüntetések és művészeti díjak átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2023. március 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Az állami elismeréseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban március 14-én, kedden.

(MTI)