Címke: Szente Vajk
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5937 találat
2023.07.04

Szombaton a Margitszigeten mutatják be a Luxemburg grófját

A Margitszigeti Színház és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közösen mutatja be július 8-án Lehár Ferenc egyik legszellemesebb operettjét, teljesen új köntösbe varázsolva a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A darab különlegessége nemcsak aktualitása és musical-szerűsége, hanem az is, hogy egy ponton interaktívvá válik, a főszereplő a közönséget is bevonja az előadásba – olvasható a Margitszigeti Színház beharangozójában. A főszerepekben Járai Máté, Bori Réka, Koltai-Nagy Balázs és Orth Péter lesz látható, a rendező Szente Vajk.
2023.03.22

Luxemburg grófja: Szente Vajk alkotócsapata megújította Lehár operettjét

Kedden délután tartották az évad utolsó nagyszínházi bemutatója, a Luxemburg grófjának sajtónyilvános olvasópróbáját a Kecskeméti Nemzeti Színházban. Szente Vajk és alkotócsapata egy vadonatúj darabot írt Lehár Ferenc 110 éves operettjéből, amely a szerelem különböző arcait mutatja be. Nem csak a szöveg újult meg teljesen, de a jól ismert dalokat is modern köntösben hallhatjuk majd.
2023.03.15

Március 15 –Megtelt a Városháza díszterme a városi ünnepségen

Az esős és hideg idő miatt idén nem a Kossuth-szobornál, hanem a Városháza gyönyörűen felújított dísztermében tartották meg a városi ünnepséget március 15-e alkalmából. A megtelt teremben a kecskeméti nemzeti színház ünnepi műsora és Nyeste Pál piarista szerzetes ünnepi beszéde szólította meg a jelenlévőket. A megemlékezés koszorúzással zárult a Kossuth-szobornál.
2023.03.14

Kéri Laura Zita lovagkeresztet kapott, Horváth Mária és Szente Vajk érdemes művész lett

Kéri Laura Zita, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének igazgatóhelyettese Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben, míg Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, grafikus, bábtervező művész, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja, valamint Szente Vajk Jászai Mari-díjas rendező, író, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült kedden Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából.