KESI vízilabda – hasítanak a serdülők a vízben

2023. 05. 10., 19:33
Jó idényt zárt a KESI vízilabda szakosztálya 2022/23-ban. A fiatal, serdülő vízilabdázók sikerei mellett az új országos bajnokságban szereplő kecskeméti felnőtt csapat is kezdi megvetni a lábát az országos bajnokságban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 23 képet tartalmaz

A 2022/23-as vízilabda idényt értékelték tegnap a Kecskeméti Fürdő éttermében a KESI vízilabda szakosztályának vezetői, sportolói és a szakosztály támogatói. A szakosztály kiemelkedően jó idényt zárt. Az eseményen Ivkovicsné Béres Tímea a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. vezetője kiemelte, hogy a vízilabda szakosztály sikerei nem csak a sportág szempontjából fontos. A KESI alap filozófiája, hogy kiemelt figyelmet szentelnek az utánpótlás nevelésnek, ez azonban siker és példaképek nélkül nem menne. Sikerből kijutott a vízipólósoknak 2022/23-ban. 2 évvel ezelőtt jutottak fel a gyermek serdülő korosztály legmagasabb csoportjába. Ez az országos bajnokság serdülő A1 bajnoksága. Itt szinte csak OBI-es felnőtt csapatokkal is rendelkező klubok szerepelnek, ennek ellenére a kecskemétiek jól helyt álltak.

A serdülő vízilabda csapat számára a cél továbbra is az OBI B-ben stabilan bent maradni. Ugyanakkor lassan felnő egy generáció, akik már az ifi után csapatot keresnek. Szerencsére ma már a KESI-nek erre a kihívásra is van válasza.

- Ebben az évben már volt egy OBI-es felnőtt csapat kik még szokták ezt a közeget, de hát mindenképpen óriáadsi lehetőség ez a fiatalok számára. Egyrészt a jövőjük tekintetében, másrészt egy ifjúsági játékosként már kipróbálhatják magukat egy felnőtt OBI B-s nem is akár milyen szintű rendszerben - mondta Jánosi István, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. vízilabda szakosztályának vezetője.

A vízilabda, mint sportág rendkívül népszerű a fiatalok körében így jelenleg van utánpótlás. Az ünnepi évértékelőn nem véletlenül díjaztak sok fiatal tehetséget, akik már OBI-es igazolást is szerezhettek. Ugyanakkor az is látható volt, milyen sokan támogatják a sportágat szponzorként is, ami jelzi, a tömegbázis és a szurkolók sem hiányoznak.