Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

2022. 12. 08., 15:24
Nagyobb hatékonyságú ivóvízvezetéket kap Kecskemét és Ballószög. A mai közgyűlésen megszavazták azt az 500 millió önerőt, aminek köszönhetően elkezdődhet a beruházás. A Kecskemét és Ballószög közötti víziközmű-hálózat fejlesztését a Duna Aszfalt Zrt. végezheti el.

Újabb mérföldkőhöz érkezett Kecskemét és Ballószög kapcsolata. A két település a BÁCSVÍZ Zrt.-vel konzorciumban hajtja végre jövőre a víziközmű-hálózat hatékonyságnövelő fejlesztését. A KEHOP-os projekt megvalósításához kapcsolódó tervezési és kivitelezési feladatok teljes körű ellátását a Duna Aszfalt Zrt. nyerte el. A vállalat több mint 1.7 milliárd forintértékben dolgozhat Kecskemét és Ballószög közigazgatási területén.

A mai közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ismertette: a beruházás Kecskeméten a Mártírok útját, a Szent István körutat, az Ipoly és a Betonkeverő utcákat is érinti. A fejlesztésen belül elsősorban ivóvízvezetéket fognak kiépíteni, továbbá növelik az energiahatékonyságot is, ugyanis napelemparkot és szivattyúkat is kialakítanak. A közgyűlésen megszavazta a testület azt az 500 millió forintos önerőt, melynek köszönhetően jövőre el is kezdődhet a munka. A beruházás 2023. december 31-ig elkészül.