Kézilabda: két pontot szerezne Ózdon a KTE-Piroska Szörp

2023. 01. 31., 14:52
A tavaszi hadjárat első összecsapásán a KTE-Piroska Szörp visszavágna az Ózdnak az őszi első fordulóban elszenvedett egygólos vereségért. Két hasonló képességű gárda csap össze Borsod vármegyében, nüanszok dönthetnek a két bajnoki egység sorsáról.

Szoros mérkőzést vívott egymással a két gárda szeptemberben, a félidőben még a házigazda Kecskemét vezetett egy góllal (14-13), ám a végén fordított az Ózd és megnyerte a találkozót (30-31). Az Ózdi KC 5 győzelem mellett 2 döntetlent és 8 vereséget jegyez; 12 pontjával a tabella 11. helyén áll.

A KTE-Piroska Szörp mérlege egy hajszányival gyengébb, a hírös városiak 4 győzelem mellett 1 döntetlent és 10 vereséget produkáltak ősszel, 9 egységgel a táblázat 13. helyét foglalják el.

A hírös városiak kerete némiképp átalakult; tanulmányok folytatása, vagy más csapathoz igazolás okán távozott a felkészülés előtt Farkas Balázs, illetve az elmúlt napokban Lukács Soma és Mogyorós Bálint.

A pénteki összecsapáson a pontosztozkodás sem elképzelhetetlen, ám egészen biztos, hogy mindkét gárda a maga javára döntené el a pontok sorsát.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Sokat utazunk pénteken, ráadásul az ózdi „oroszlánbarlangban” nagyon nehéz győzni. Ennek ellenére mi pontért, pontokért megyünk Ózdra; bízom a fiúkban, remélem, hogy az agresszív védekezés és a higgadt támadójáték jellemez majd bennünket. Ha a helyzeteinket ki tudjuk használni, és megakadályozzuk, hogy ellenfelünk gyors lerohanásgólokkal kerüljön lépéselőnybe, akkor lesz keresnivalónk. Nehéz meccsre számítok, de bízom a fiúk lelkesedésében és sikeréhségében.

ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 16. forduló
2022. február 03. péntek, 19:00

Ózd, Marosi István Városi Sportcsarnok

Vezeti: Budai-Bock, Wenzel