Kiállítást rendeztek dr. Jakkel Anna emlékére

2023. 03. 10., 16:03
Dr. Jakkel Anna háziorvosra emlékeztek ma (pénteken) az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága földszintjén. A nemrégiben, tragikus hirtelenséggel elhunyt doktornő emlékére az afrikai misszió során készített fotóiból szerveztek kiállítást az épületben.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 15 képet tartalmaz

Nemrégiben hunyt el tragikus hirtelenséggel dr. Jakkel Anna, háziorvos. Közel 40 éven át szolgálta a betegeket itt Kecskeméten. Mindenki, aki ismerte a doktornőt sokat köszönhet neki.

- Az ő halála nagyon megdöbbentett bennünket, hisz nagyon hirtelen jött, utolsó pillanatig dolgozott. Egy olyan háziorvos volt, akire mindig számíthattak a kecskeméti betegek, nem csak a saját körzetében, hanem az ügyeleten keresztül is. Jakkel Anna egy rendkívül felkészült, kiváló orvos volt, ezért is fájó szívvel tudok most én is beszélni, hiszen az én háziorvosom is volt. 1987 óta ismertem, amióta itt a háziorvosi praxisát elkezdte - mondta Engert Jakabné, alpolgármester.

Dr. Jakkel Anna sokak közül kitűnt, mivel több karitatív munkát is végzett. A Magyar Afrika Társaság keretén belül vállalt missziós tevékenységet hat alkalommal is, a leghátrányosabb helyzetű afrikai területeken. Hosszú heteken keresztül maradt ott és gyógyította a rászorultakat. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága az ott töltött időszakban készült képekből és naplóbejegyzésekből állított emléket az épület földszintjén a doktornőnek. A mai megemlékezésen sokaknak jutott eszébe egy kedves emlék a nagy tiszteletben álló doktornőről.

- Sajnos egy egészségügyi probléma miatt ügyeleti cserebere volt szükséges, és kerestük azt a kollégát, akit be tudunk hívni váltásként, ő pedig készségesen állt rendelkezésre. Megérkezett, és abszolút pozitív hozzáállása volt. Aki ügyel, tudja, hogy ez egy szokatlan dolog, amikor az embert otthonról elmozdítják, máshogy tervezte a szabadidejét. Ő mindig szívesen állt rendelkezésre, és szaladt, hogyha szükség volt rá. Talán ez ki is fejezi, hogy ő milyen volt - emlékezett vissza egy kis történettel dr. Jakkel Annára dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője.

A mai megemlékezésen Engert Jakabné alpolgármester és Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő is lerótta tiszteletét. A kiállítás iránt érdeklődő látogatóknak lehetőségük van, hogy bejegyezzék a doktornőhöz kötődő személyes búcsúzó-emlékező gondolataikat egy kihelyezett emlékkönyvbe, melyet a későbbiekben a szervezők a családnak ajándékoznak.

A tárlat a régi SZTK épületében tekinthető meg március 10 – 17. között nyitvatartási időben, munkanapokon 8 és 18 óra között.