Kiemelkedő teljesítményt ért el a Neumann János Egyetem

2023. 03. 08., 11:08
Nagyszerű eredményt ért el a Neumann János Egyetem a felsőoktatásba jelentkezők megszólításában! Megjelentek az első adatok a 2023-as felvételi eredményekről, melyek azt mutatják, hogy a 2022. évhez képest 65 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik a Neumann János Egyetemet választották.

A Neumann János Egyetem közleményéből kiderül, a leendő hallgatók továbbra is kiemelkedő érdeklődést mutatnak a műszaki és informatikai képzéseik iránt. A gépészmérnök és a járműmérnök szak esetében például a korábbiakhoz képest több mint kétszeresére nőtt az első helyen jelentkezők száma, a logisztikai mérnök és a mérnök informatikus képzéseknél pedig rekordszámú, mintegy  250 százalékos a növekedés. A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar alapképzéseinek esetében átlagosan 180 százalékkal gyarapodott a beadott jelentkezések száma az előző évhez képest, és örömteli hír, hogy a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar valamennyi képzésén több mint másfélszeresére emelkedtek a számok.

A kecskeméti egyetem 2022-ben új szakokat is hirdetett. A regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzési szak, valamint a turizmus-vendéglátás alapképzési szak életre hívásának létjogosultsága a számok tükrében beigazolódott.

A Neumann János Egyetem budapesti képzési helyszínére meghirdetett képzések esetében 70 százalékos a növekedés, amely tovább erősíti a kecskeméti egyetem fővárosi és nemzetközi jelenlétét. A fővárosban és Kecskeméten is igény mutatkozik az angol nyelvű képzésekre. Az egyetem nemzetközi vásárokon és konferenciákon való tudatos és programszerű jelenlétének köszönhetően várhatóan a nemzetközi hallgatók száma is növekedni fog. Az előzetes adatok alapján szeptembertől több mint 100 fő külföldi hallgatóval számol a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Köszönjük a bizalmat! Nem állunk meg! A kampányunk érted is folyik, és ha rajtunk múlik, Neumann-os leszel – zárja közleményét az egyetem.