Kis János és Görbe László ünnepi gondolatai

A karácsony az, ami elhozta a reményt 

2022. 12. 24., 07:50
Karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, amikor Jézus születését ünnepeljük. Mind a négy gyertya ég már az adventi koszorún. December 24. karácsony előestéje, a testi és lelki felkészülés napja, a szeretet ünnepe. December 25-én pedig Jézus születésnapját, ezzel a fény eljövetelét ünnepeljük. A KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának karácsonyi adásában mások mellett Kis János nyugalmazott evangélikus lelkész és Görbe László piarista plébános üzen nekünk az ünnep alkalmából.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 5 képet tartalmaz

Elérkezett karácsony, a kereszténység jelentős ünnepe, amely mára egyre inkább a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett.

Hagyományosan december 24-én állítunk fát és ajándékozunk. Az ajándékozás szokásának eredete bizonyos elméletek szerint a napkeleti bölcsek történetére vezethető vissza, akik a kis Jézusnak ajándékokkal hódoltak Betlehemben.

Míg advent a reményteli várakozás ideje, a szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének ideje.

Ez egy olyan időszak, amit Isten azért készít el minden külső zavaró körülmények ellenére, hogy az embernek meglegyen a békessége, az a lehetősége, hogy az a szeretet, amit Isten a világnak ad, tudjon tovább áradni, rajtam és rajtad keresztül, aki készülsz, aki átéled a csodát, Isten emberré lételét, és aki ezt a karácsonyi örömhírt megélheted
— fogalmazott Kis János nyugalmazott evangélikus lelkész az ÉlŐvíz című műsorban.

Karácsony Jézus születésének ünnepe, a szeretet ünnepe. Fontos, hogy merjünk örülni, merjünk remélni, és merjünk szeretni.

Épp a karácsony az, ami elhozta a reményt az ember számára, és segít abban, hogy a nehézségeket meg tudja oldani, hogy a saját élete gazdagabb legyen. Kérek mindenkit, hogy találja meg azt az életében, aminek örülhet! Szeretteinket merjük megszólítani, merjünk kibékülni!
— mondta Görbe László piarista plébános a műsorban.

Karácsony este minden elcsendesedik, eljön a világunkba a szeretet, mert "Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte."

Az ÉlŐvíz című műsor teljes karácsonyi adását itt tudja megnézni: