KNKSE: a tisztes helytállás lehet a cél a Szent István ellen

2023. 02. 24., 11:18
Noha idén valamelyest megtört a Szent István lendülete, mégsem bízhat pontszerzésben a Kecskeméti NKSE a vasárnapi, tököli összecsapáson.

A két gárda a 4. fordulóban, szeptember végén találkozott egymással, akkor a Kecskemét teljes kerettel fogadta a SZISÉ-t, és esélyeshez méltón a vendégek 5 góllal megnyerték a találkozót (31-36). A KNKSE kerete azóta jelentősen átalakult, csupán néhány játékos maradt a középmezőnyt megcélzó gárdából, és jelenleg a hírös városiak a mezőny sereghajtói.

A Szent István a Gárdony-Pázmánd elleni vereséggel kezdte a naptári évet (27-32), majd jogosulatlan játék miatt 10-0-val a hazaiaknak írták jóvá a PEAC elleni idegenbeli mérkőzést. A SZISE ezt követően 2 góllal győzött előbb a DVSC, majd 4 találattal az FTC U19-es csapata ellen, míg legutóbb 9 góllal kikapott a bajnokaspiráns Vasastól (34-25). A Szent István – némi meglepetésre – a 9. helyről várja a vasárnapi ütközetet, ám így is a meccs toronymagas esélyesének számít.

A KNKSE azonban okozott már az idei bajnokságban meglepetést, és néhányszor megmutatta már, hogy „utolsó leheletéig” képes küzdeni, vasárnap kiderül, ez mire elég a Szent István csapata ellen.

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Nagyon komoly csapathoz utazunk, mély kerete tele van korábbi élvonalbeli játékosokkal. Szeretnénk minél szorosabb mérkőzést játszani.

Szent István SE – Kecskeméti NKSE

Női kézilabda NB I/B, 19. forduló

2023. február 26. vasárnap, 18:00
Tököl, Sportcsarnok

Vezeti: Szedmák, Tóth