Kondiparkot adtak át Széchenyivárosban

2024. 05. 17., 16:37
Újabb kondiparkot adtak át ma Kecskeméten, ezúttal a Széchenyivárosban, a Stádium utca - Akadémia krt. találkozásánál. A városrész lakóinak sportolást segítő létesítmény eszközeinek helyes használatát személyi edző mutatta be az érdeklődőknek majd a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai ki is próbálhatták azokat.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 22 képet tartalmaz

Személyi edző mutatta be a ma átadott kondipark eszközeinek szabályos használatát a Széchenyivárosban, a Stádium utca és Akadémia krt. sarkán kialakított bekerített területen. A létesítményt az önkormányzat támogatásával, egy hónap alatt hozták létre, néhány milliós forrás felhasználásával, ezzel a közelben élő fiatalok régi álmát valóra váltva.

- Itt lehet húzóckodni, fekvőtámaszokat és hasizom gyakorlatokat végezni. Szóval számos mozgásformát lehet itt végezni. Mászórúd is van, amin lehet mozogni. Ezek mellett megvalósultak padok is, hogy azok, akik csak szeretnének egy kicsit pihenni itt a zöld ligetes részen
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke.

A terület parkosítása is megkezdődött már. A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai voltak az elsők, akik szakember irányítása mellett kipróbálhatták az eszközöket. A kondipark kivitelezője és fenntartója is a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. Annak érdekében, hogy az eszközök minél tovább használható állapotban maradjanak a területet bekerítették, sőt zárhatóvá is tették. A sportolni vágyók reggel 8 és este 8 között használhatják majd a Széchenyiváros új kondiparkját.