Kórusvarázs a Hírös Agóra színpadán

2023. 07. 12., 12:11
Kedden este az operairodalom legszebb kórusműveivel folytatódott a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál a Hírös Agóra színpadán.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 6 képet tartalmaz

A Somos Csaba által irányított Nemzeti Énekkar és a Hollókői Huba művészeti vezetésével működő Kecskeméti Szimfonikus Zenekar az operairodalom legnépszerűbb kórusműveiből válogatott egy koncertre valót. A repertoáron monumentális, hősies és romantikus darabok éppúgy szerepeltek, mint egy újra felfedezett ima a Bánk Bánból.

A hangverseny Erkel Ferenc Hunyadi Lászlójának nyitányával indult, majd részletek hangzottak el a Hunyadi Lászlóból és a Bánk bánból. A bordalt Faragó Balázs énekelte szólistaként. Kodály Zoltán Háry János című daljátékából két részlet szerepelt a koncert műsorán. A magyar szerzők mellett két olasz óriás, Giuseppe Verdi és Giacomo Puccini legendás operakórusai kerültek még a műsorba.

A színháztermet megtöltő közönség az első percektől kezdve nagy szimpátiával és tetszéssel fogadta a remek teljesítményt nyújtó két együttest, ráadásra is szükség volt a hangverseny végén.