Közgyűlés – Tovább erősödik a szociális védőháló Kecskeméten

2023. 12. 07., 12:42
A csütörtöki közgyűlés egyhangúlag támogatta a szociális rendelet módosítását, mely egy sor területen tovább szövi a szociális védőhálót Kecskeméten. Az új formák között találunk szemüvegre, gyógyszerre és fogyatékkal élőket segítő eszközökre szóló támogatást is.

Engert Jakabmé alpolgármester ismertetése szerint a módosítás rendelkezik a rászoruló egyszülős családok támogatásáról a gyerekeknek való szemüvegek vásárlásában, erre akár 60 ezer forintos támogatás is igényelhető lesz. Jelentős gyógyszerköltségekre is igényelhetnek majd támogatást azok a rászorulók is, akik nem jogosultak közgyógyellátásra. A fogyatékkal élőket is igyekszik támogatni a módosítás segédeszközök vásárlásában, erre mintegy 100 ezer forint igényelhető – sorolta Engert Jakabné.

Az alpolgármester kiemelte azt is, hogy jelentős mértékben növelik a támogatások igénybevételének jövedelmi határait, így szélesebb kör juthat hozzá a segítséghez.

Engert Jakabné hozzátette: folyamatosan figyelik a változó körülményeket, és szükség szerint módosítják a szociális rendeletet, hiszen mint fogalmazott, „Kecskemét gondoskodó város”.