Kulcsfontosságú meccsen fogadja a Pick U21-et a KTE-Piroska Szörp

2023. 03. 16., 08:33
Fontos találkozó vár a kecskeméti férfi kézilabdacsapatra, hiszen roppant szoros a mezőny; egy-egy győzelem vagy vereség több helyezéssel lendítheti előre vagy vetheti vissza a csapatokat. Ha a KTE győz szombaton, maga mögött tudja tartani közvetlen üldözőit, a Salgótarjánt és a Százhalombattát.

A Pick Szeged U21 jelenleg 7. a tabellán, eddig 9 győzelemmel, 1 döntetlennel és 10 vereséggel 19 pontot gyűjtöttek a versenyévben. A KTE a 12. helyről várja a szombati összecsapást; Horváth Andorék 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 12 vereséggel 14 pontot szereztek. Októberben a Pick otthonában mérkőzött meg egymással a két gárda; akkor gólzáporos meccsen a Pick bizonyult jobbnak 3 találattal (35 -32).

A KTE közvetlen üldözői a Salgótarján és a Százhalombatta; mindkét alakulat csupán egy ponttal áll a Kecskemét mögött. Ha Tóth Norbert együttese szombaton győzni tud, lélegzetvételnyi előnyhöz jut, de nem csak a háta mögé kell tekintgetnie, hiszen a 11. helyen álló Ózd előnye is csupán egy pont a Piroskához képest.

Nehéz, de izgalmas összecsapásnak tűnik a KTE és a Pick szombati találkozója, melyen egyik csapat sem mehet biztosra. A Kecskemét erejét mindig megkétszerezi a hazai közönség biztatása, ha ebben a szokatlan időpontban (14:00) is sokan kilátogatnak a Messzi István Sportcsarnokba, akkor jó esélye lesz a hírös városiaknak arra, hogy elérjék céljukat.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Nagyon fontos mérkőzés vár ránk szombaton. Fiatal gárdát fogadunk, akik a tabellán jóval előkelőbb helyen állnak, mint mi. Azon leszünk, hogy megtörjük fiatalos lendületüket, és a mi képünkre formáljuk a meccset. Bízom benne, hogy lelkes játékkal itthon tudjuk tartani a két pontot ezen a nehéznek ígérkező meccsen.

KTE-Piroska Szörp – OTP Bank-Pick Szeged U21

Férfi kézilabda NB I/B, 21. forduló

2023. március 18. szombat, 14:00 óra

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Sándor, Szikszay

Szerző: Jámbor Csaba