Laptopokat adományozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 19., 18:06
2023. április 19-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 19, az ukrán háború elől menekült gyermek tanulását segítendő, 8 db laptopot adományozott a Kecskeméti Szent László Lions Club 1 200 000.- Ft értékben.
A galéria 6 képet tartalmaz

Az ukrán gyerekek a magyar nyelv ismerete nélkül járnak iskolába, így a beilleszkedésük nagyon nehéz. Óriási segítséget jelent számukra Lőrinc Beáta tanárnő, aki beszéli az ukrán nyelvet. Az idei évtől, hogy ne veszítsenek tanévet, be kell kapcsolódniuk valamennyi tantárgyi munkába, ahol osztályzatot is kapnak.

Az órán való nyelvi kommunikáció segítésére adományozott a klub a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványnak egyelőre használatra, később ajándékba, évfolyamonként 1-1, összesen 8 db laptopot. A számítógépek segítségével az ukrán gyerekek fordító programokkal tudnak bekapcsolódni a tanórai munkába.

A hazai kluboktól beérkező előzetes igények és elvárások alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége (LCMSZ), sikeres pályázatot nyújtott be a nemzetközi lions szövetséghez és a hazai lions mozgalom eddigi történetében példátlan nagyságú összeget, 331.162 USD-t nyert el.

A Kecskeméti Szent László Lions Club, 3 hónapon keresztül élelmiszer és tisztálkodási csomagokra, sportszerekre és laptopokra pályázott a városban és környékén élő menekült gyermekek támogatására, melyre 9 350.- USD-t nyert el.

Az első havi élelmiszer és a sportruházat átadását követően a mai napon került sor a 8 db laptop átadására.