Látlelet: a 35 éves KKK alkotóinak kiállítása

2023. 12. 01., 19:51
Látlelet címmel pénteken 17 órakor nyílt meg a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének új tárlata a Hírös Agórában. Ezúttal nemcsak a kecskeméti művészek munkáit láthatja a közönség.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 19 képet tartalmaz

Az idén 35 éves a Kecskeméti Képzőművészek Közössége. A jubileumot ebben az évben is közös tárlattal ünnepli a közösség, amelyet már hagyományosan a Hírös Agóra Kulturális Központ Kodály Zoltán termében rendeztek meg pénteken délután. Az eseményen köszöntőt mondott Fekete Gábor önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke.  A műsorban a Kecskeméti Énekes Kör tagjai működtek közre Erdei Péter karnagy vezetésével.

A tárlatot ifj. Gyergyádesz László művészettörténész és Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikusművész, a KKK elnöke rendezte és nyitotta meg. A jubiláló közösség vendégeket is hívott a kiállításra. Így kerülhetett a falra néhány a Nagybányai Művésztelep meghívott alkotóinak munkái közül, akikkel már hosszabb ideje kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést folytat a Kecskeméti Képzőművészek Közössége. Az együttműködés keretében tartott előadást 15 órától Laura Ghinea képzőművész, a nagybányai művésztelep igazgatónője is A megújuló nagybányai művésztelep címmel. Laura Ghinea rendszeres résztvevője a kecskeméti zománcművészeti workshopoknak és szimpóziumoknak is.

A nagybányai alkotókon túl szerepelnek a kiállításon a Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportjának képzőművész tagjai és a Szolnoki Művésztelep alkotói is.

A Látlelet című tárlat az év végéig látogatható, a Hírös Agóra Kulturális Központ nyitvatartási idejében. A kiállításról hosszabb összeállítást láthatnak a KTV keddi Múzsa magazinjában.