Lezárult a Kecskeméti Nemzeti Színház felújításának tervezési folyamata

2023. 03. 30., 13:45
Befejeződött a Kecskeméti Nemzeti Színház felújításának tervezési folyamata. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy források esetén azonnal be lehessen adni pályázatot az épület és környezetének teljes rekonstrukciójára.

A közgyűlés mai munkanapján módosította a Településszerkezeti Tervet, illetve a Helyi Építési Szabályzatot, amelyre lényegében a Kecskeméti Nemzeti Színház tervezett felújítási miatt volt szükség. Mint az előterjesztő dr. Sztachó - Pekáry István alpolgármester elmondta, eddig a színház épülete illetve annak környezete külön helyrajziszámon szerepelt és ezt most egységesítették.

Az elhangzottak szerint ezzel befejeződött az intézmény felújításának tervezése. A folyamatra összesen 328 millió forintot költöttek, amelyből 238 milliót az állam, 90 milliót pedig Kecskemét önkormányzata biztosított.

Az előterjesztés kapcsán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, hogy mindez azért jelentős, mert ha a gazdaság állapota, illetve a rendelkezésre források lehetővé teszik, azonnal be lehet adni egy pályázatot a projekt elindítása érdekében.

Az előterjesztést 19 igen és egy tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.