Ma 90 éve született Panka néni, akit Kecskemét nevében köszöntöttek

2024. 05. 27., 17:07
Május 27-én, 90 éve született Nyúl Pálné, Panka néni, akit mint szépkorú kecskeméti lakost, a város köszöntött a kerek évfordulón. Az ünnepeltet Rávágy téri otthonában kereste fel születésnapi jókívánságokkal és a város ajándékaival Engert Jakabné alpolgármester és Jánosi István, a körzet képviselője.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 11 képet tartalmaz

90. születésnapján köszöntötte a városvezetés nevében és a miniszterelnök jókívánságával Nyúlné Panka nénit Engert Jakabné alpolgármester és Jánosi István, a körzet képviselője. A születésnapi köszöntésen a gyermekei mellett húgai és a család férfitagjai kívántak a szépkorú ünnepeltnek jó egészséget és még további boldog éveket. Nyúl Pálné Juliska, vagy, ahogy a család hívja, Panka máig nagyon szereti a virágokat, kedvence a flamingó, így családja csodálatos csokrokkal halmozta el, de készültek sok süteménnyel és két tortával is a kerek évfordulós köszöntésre. 

Heten voltak testvérek hat lány és egy fiú, édesanyjuk elvesztése után Panka néni vette át a „gondoskodó anya” szerepét, amiért a mai napig hála, szeretet és tisztelet övezi testvérei részéről. Házasságából két gyermeke született, egy fiú, Öcsi és egy lány, Baba, ahogy Panka néni becézi őket a mai napig is. Fia 30 évig a kecskeméti kórház villanyszerelője volt, lány gyermeke bírósági dolgozóként ment nyugdíjba, ő szintén kerek évfordulót ül hamarosan, jövő évben tölti a hetvenet. A születésnapos dédnagymamának öt unokától öt dédunokája született, ahogy ő mondja öt dédije van, a legkisebb 1 éves.

Árad a szeretet a család minden tagjából, lelkük szépsége arcukon is tükröződik. Ez a szeretet és az összetartozás, ami a családjukban van, a hosszú élet egyik titka bizonyosan, - mondták ezt többen is a családtagok közül. Valamint a jó férj – tette hozzá az ünnepelt, mert mint elmondta, nagyon szép házasságban élt szerető férje mellett, aki hetvenes évei elején boldogult meg. Panka néni szerencsésnek tartja magát, hogy a Rávágy téren lánya, Juliska mellé tudott költözni, így biztonságban állandó felügyelet mellett tudja élni hétköznapjait, mióta megözvegyült, abban a társasházi lakásban, melyben ma neki csendült fel a „Boldog szülinapot” dallama.