Mackókiállítás nyílt a hetényi oviban

2023. 02. 02., 18:36
Színes és izgalmas mackókiállítás nyitotta meg a kapuit a hetényegyházi óvodában. A kiállítás különlegességét az adja, hogy a gyermekek, szüleik és az óvoda dolgozói közösen alakították ki úgy, hogy a szemlélő előtt minden sarokban egy új történet bontakozhasson ki.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 23 képet tartalmaz

A fotósarok hatalmas macijára éppúgy rácsodálkoztak a gyerekek a hetényegyházi Pajtás utcai óvodában, mint a jegesmedvék által benépesített „Északi-sarkra”, vagy éppen a macimozira és macikórházra. Az óvoda növendékeinek kedvenceiből alkotott kiállításon a terem minden szeglete mesél, de még a folyosón is játékos részletek várják a látogatókat.

A Pajtás utcai óvoda zöld óvoda, a természetvédelem és az állatok szeretete nagyon közel áll hozzánk. Innen jött a macikiállítás ötlete egy nagyon ügyes kolléganőmnek, Berenténé Áginak, és az egész közösség mögé állt. Együtt tervezgették, együtt állították ki itt az előadóteremben a különböző "maci-tematikákat"
— mesélte Dakó Csilla intézményvezető-helyettes.

Ehhez járultak hozzá a gyerekek saját kedvenceikkel és a szülők a saját munkájukkal, felajánlásukkal. A kiállítást pedig egy maci rajzverseny előzte meg.

Az összefogás híre Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez is eljutott, aki kislányával közösen, örömmel nézte meg az apróságok szeretetéből alkotott kiállítást.

Az apropót a népi hiedelem adta, miszerint ha február 2-án a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor még hosszú, kemény tél áll előttünk.

Aki a tél elől menekülne és szívet melengető pillanatokat szeretne szerezni, annak nem árt sietni, a tárlat ugyanis csak február 7-ig látható, utána engedik a macikat újból téli álomba szenderülni.