Május közepéig tart a kutyák és macskák ivartalanítási akciója Kecskeméten

Vegye figyelembe mikor tüzelnek kedvencei

2024. 04. 23., 15:11
Május közepéig tart a Menhely az Állatokért Alapítvány ivartalanítási kuponakciója. Az önkormányazt által támogatott tavaszi akciót már több éve meghirdetik, hogy segítségükre legyenek a gazdáknak. A kutyákra és macskákra vonatkozó akció részleteit a menhely közösségi oldalán találhatják meg.

A Menhely az Állatokért Alapítvány ivartalanítási akcióját hagyományosan a tavaszi időszakban hirdetik meg már több éve, hogy ezzel is segítsenek a gazdáknak. Több százan szoktak élni a város által támogatott akcióval.

- Nagyon sok állatorvossal vagyunk ilyenkor kapcsolatban. Mindenki viheti a kedvenc állatorvosához, ahhoz akiben bízik. Nincs bekényszerítve két vagy három állatorvoshoz, bárhova elviheti, aki a plakáton szerepel. Megbeszélik a legkedvezőbb időpontot, hogy az állatnak is jó legyen, a gazdájának is jó legyen, az állatorvos is tudja fogadni
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány elnöke.

Az akciót azért is hirdették meg hosszabb időintervallumban, hogy a gazdák figyelembe vehessék, mikor tüzelnek az állataik vagy a kinti kutyák, macskák esetében az időjárás viszontagságaival is számolhassanak.

- Minden évben így tavasszal csinálunk egy ivartalanítási akciót. Kecskemét város önkormányzatának támogatásával és őnekik köszönhetően nem egy-két hétig tart az akció, hanem már közel másfél hónapja és még május közepéig tervezzük, amíg csak tudjuk osztani a kuponokat
— mondta Majorné Bíró Andrea.

A Menhely az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán található az ivartalanítási akció pontos információja. A kedvenceknek érvényes oltással kell rendelkezniük, amennyiben chippel nem rendelkeznek, úgy az alapítvány erre a célja is tud kupont kiállítani. Az akció célja, hogy csökkenjenek a kecskeméti állatok elszökésének, elgázolásának a száma és hogy ne legyenek nem kívánatos szaporulatok. Emellett egészségügyi szempontból is fontos az ivartalanítás, hiszen a petefészek és méh daganatos elváltozásai is megelőzhetőek általa.