Májusi eső aranyat ér a Plazma Centernél

2023. 05. 15., 17:26
100.000 Ft-ot adományozott a Plazma Center az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány javára a Család nemzetközi napja alkalmából. A központ nem feledkezik meg a plazmaadóikról sem, hiszen aki ezen a napon ellátogat a központba, plusz 1000 Ft juttatásban részesül és részt vehet a napi nyereménysorsoláson is, ahol 10 darab életfa karkötő talál gazdára. Itt azonban még nincsen vége, hiszen a májusi eső aranyat ér a Plazma Centernél.

100.000 Ft-tal gyarapodott az E-Kecsap, vagyis az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány számlája a Plazma Center jóvoltából, akik a Család nemzetközi napja alkalmából gondolt a rászoruló kecskeméti családok megsegítőire. Az alapítvány magára vállalta, hogy olyan kecskeméti családokat fog megsegíteni, akik valóban érdemesnek tartanak a segítségre.

Nagyon jókor jött ez a támogatás, mert június 4-én gyermeknapot fogunk rendezni azoknak a családoknak, akiket támogatunk. Így a most kapott összeget arra költjük, hogy megvendégeljük őket a Hírös Lovardában. Havi szinten 30-40 családdal és 80-90 gyermekkel vagyunk kapcsolatban. Közösségi oldalunkon keresztül tudják felvenni a kapcsolatot velünk a rászoruló családok vagy akik tudnak ilyen családokról, illetve a védőnői-, vagy gyermekjóléti intézmények útján. Magánszemélyek tudják támogatni alapítványunkat adójuk 1%-os felajánlásával, illetve mivel közhasznúak vagyunk, így a cégek is, akik ezzel csökkenthetik a társasági adóalapjukat. Vannak, akik a kétkezi munkájukkal segítik a rászoruló családjainkat, például egy tisztasági festéssel. Mi igyekszünk azt megtartani, hogy hitelesek maradjunk, megbízzanak bennünk és hogy az összeg, amit az alapítványunknak utalnak, az pontosan ahhoz a családhoz jusson el, akinek mi célirányosan gyűjtünk
— adta hírül Szabóné Kis Éva, Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A Plazma Centernél már megszokott, hogy extra napjaikkal mondanak hálát hőseiknek, vagyis maguknak a plazmaadóiknak, akik életmentő segítséget nyújtanak a rászoruló betegeknek. Ezért a központ hálája és elismerése jeléül nemcsak készpénzzel jutalmazza a hősök fáradtságát, hanem tematikus napjaikkal is, ahol értékes nyereményekkel és jó hangulattal várják a donorokat.

Májusi eső aranyat ér! Ezt szeretnénk a plazmaadóinkkal is éreztetni, így egy extra nappal készülünk május 19-én, pénteken. Plusz juttatással várjuk azokat, akik eljönnek és segítséget nyújtanak a beteg emberek gyógyulásához. Nyereményjátékunk keretén belül tíz szerencsés plazmaadót sorsolunk ki, akiknek a következő plazmaadásához még plusz 5000 Ft juttatást adunk 
— adta hírül Zsisska-Kovács Ágnes, a Plazma Center marketing referense.

A gyermekekről sem fog megfeledkezni a Plazma Center május 26-án, pénteken. Színes lufikkal, édességekkel és parti hangulattal várja plazmaadóit ezen a napon, akik logózott jojókat kapnak majd ajándékba és napi nyereményként megnyerhetik majd az XBOX Series S játékkonzolt.

Te is szeretnél segíteni plazmáddal a beteg embereken és csatlakozni a Plazma Center hőseihez, akik életet mentenek? Akkor foglalj időpontot egy előzetes állapotfelméréshez.

És, hogy kik lehetnek plazmaadók?

Azok, akiknek életkora 18 és 60 év közé esik és a testsúlya 50 és 130 kg között mozog. Továbbá meg kell felelned a plazmaadást megelőző alkalmassági vizsgálaton is.

Válj te is igazi hőssé!

A vérplazma kiemelten fontos alapja számos gyógyszernek, amely életet menthet és más, szintetikus úton nem előállítható. A Plazma Center önkéntes hősei többszörösen is segítenek egy-egy plazmaadás alkalmával, hiszen nemcsak megmentik mások életét, hanem az életminőségük javításában is segítenek. A plazmából előállított gyógyszerek többek között ugyanis segítenek a vérzékenységben, májbetegségben szenvedőknek, a szervátültetésen átesett, valamint az égési sérültek számára.

Csatlakozz a Plazma Centerhez, legyél te is plazmaadó és ne felejtsd, te is lehetsz hős!

Plazma Center

6001, Kecskemét, Kálvin tér 10-12. (II. emelet, a nagy Posta oldalában) 
Tel.: +36 76 545 235 
Nyitvatartás:
Hétfő: 8:00-18:30 
Kedd: 7:30-18:30 
Szerda: 8:00-18:30 
Csütörtök: 7:30-18:30
Péntek: 7:30-18:30
Szombat: 7:30-15:30 

Az Ön vérplazmája is életeket menthet! Ha szívesen segítene beteg embertársain, keresse a Plazma Center barátságos munkatársait: www.plazmacenter.hu

(x)