Népszerű lett a Károly Róbert körút

2023. 01. 16., 13:53
Már sokan használatba vették a nemrégiben átadásra került Károly Róbert körút új szakaszát. A megvalósult II. ütem a Margaréta utcai csomóponttól az 5. sz. főúti csomópontig húzódó útszakaszt foglalja magába.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 20 képet tartalmaz

Hiába a nagy forgalom, így is nagyon jól lehet haladni a Károly Róbert körút nemrégiben átadott új szakaszán. Stábunk megnézte, hogy okoz-e problémát a reggeli csúcs. Jól láthatóan folyamatosan tudtak haladni a közlekedők.

Az új szakaszt decemberben adták át a forgalomnak. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban több mint 3,3 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós, illetve hazai támogatást nyert a Károly Róbert krt. hiányzó szakaszának megépülésére.

A Margaréta-buszfordulótól az 5-ös főúton keresztül a Nagy Lajos király krt. bevezető szakaszáig 7 méter szélességű, aszfalt burkolatú, 2x1 forgalmi sávos közút került kialakításra. Az új útszakasz két körforgalmat is magában foglal, az 5-ös főút mentén egy turbókörforgalmat, valamint az Irinyi utcánál egy egysávos, normál körforgalmat.

Az említett szakaszon a biciklisek is használatba vették az új bicikliutat, amely jól látható, világító tábla és felfestések jelzik. Az autósok számára a közvilágítással jól észrevehetőek a biciklisek és gyalogosok, így remélhetőleg elkerülhetőek lesznek a balesetek.

Kapcsolódó cikk