Március 1-jén újra megszólal a harangjáték

2023. 02. 27., 15:06
Közel 3 és fél után végre felcsendülnek a kecskeméti Városháza harangjai. Március 1-jén, reggel 7 órakor a „Kecskemét is kiállítja” című népdallal indul el újra a hírös város harangjátéka. 2019 októberében 40 éves folyamatos működés után állították le a zenét a Városháza felújításának idejére.

Ma délután lezajlott a harangjáték utolsó próbája. A Kecskemét is kiállítja című népdal csendült fel fél 1-kor egyszeri alkalommal. Csupán pár napot kell várni és újra folyamatosan hallható lesz a híres harangjáték. 

– 2019 októberében állítottuk le közel 40 éves folyamatos működés után Kecskemét harangjátékát a Városháza felújítása érdekében. A felújítás befejeződött, és ennek egy nagyon emblematikus ünnepi pillanata lesz az, amikor március 1-jével ismételten elindul Kecskemét harangjátéka
– nyilatkozta Balogh Zoltán, a polgármesteri hivatal fejlesztéspolitikai irodavezetője.

A harangjátékkal kapcsolatban semmilyen változás nem fog történni, a darabokat az eddig megszokott ütemben hallgathatjuk a város szívében.

– Március 1-jétől reggel 7 órától hangzik fel a Kecskemét is kiállítja híres népdal szignálunk. ezt követően minden órában hallhatjuk ezt a népdalt. 12 órakor, 18 órakor és 20 órakor pedig egy szélesebb zenei repertoárral várjuk a belvárosba látogatókat – részletezte Balogh Zoltán.

A kecskeméti Magyarország egyik legemblematikusabb harangjátéka. 1982-ben, Kodály Zoltán születésének 100. évfordulójára rendelte meg az akkori városvezetés, majd 1983-tól 2019-ig folyamatosan, mindennap felcsendültek a dallamok.