Második alkalommal tartottak Cifra Borsétát Kecskeméten

2023. 03. 25., 20:15
30 borász, közel 120 féle bor, pezsgősarok és gasztronómiai kiállítók, ezek jellemezték Kecskeméten ma (szombaton) a második Cifra Borsétát. A rendezvényhez bemutatók, kóstolók, élőzene és kerekasztal beszélgetés is kapcsolódott.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 15 képet tartalmaz

A kunsági borok megtalálták a karakterüket, köszönhetően a helyi, szakértő borászoknak. A térség borait mutatták be ma (szombat) a Cifrapalotában a második bortúrán. Bemutatók, kóstolók élőzene és kerekasztal beszélgetés sikeres borászokkal is várta a résztvevőket az egész estés gasztronómiai túrán. A bortúra ötletgazdája, egyben főszervezője, Frittmann Péter borász, aki a rendezvényen a Kunság borászait, azok szakértelmét és lelkesedését méltatta.

– A borászat is egyfajta művészet, és mint ilyen harmóniában megfér az értékekkel, amelyeket a Cifrapalota is őriz és közvetít – fogalmazott Frittmann Péter, a DiVino Kecskemét borbár tulajdonosa.

A gondolatokhoz kapcsolódva Gaál József alpolgármester azt mondta, hogy a bortúra az értékek találkozója.

– A régióban élő borászok nem csak a borkészítéssel alkotnak kiemelkedőt, de a szőlészeti tudásuk révén nem egyszer segítették kinevelni vagy éppen megmenteni a magyar szőlőállományt – fogalmazott Gaál József alpolgármester.

Szabóné Bognár Anikó, a Katona József Múzeum igazgató helyettese elárulta a jelenlévőknek, hogy a szőlőtermesztésnek köszönhető az is, hogy az elődök nagy számban ültettek gyümölcsfákat és így válhatott Kecskemét térsége a magyar szőlő- és gyümölcs fellegvárává.

A Cifra Borsétára sikerét jelzi, hogy arra minden jegy elfogyott, a teltházas bortúrára pedig 30 nagy múltú borászat és számos egyéb gasztronómiai cég is elhozta portékáit.