Megduplázta látogatószámát a Kecskeméti Vadaskert

2024. 04. 11., 15:04
Megtartotta hagyományos tavaszi szakmai bejárását a Kecskeméti Vadaskert. A kötetlen hangulatú sétán részt vettek az alapító önkormányzat, a társszervek, partnereik, valamint a média képviselői. Az eseményen az állatkert vezetői beszámoltak az eredményekről és a tervekről. Tokovics Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt években sikerült 60 ezerről 120 ezerre növelni a látogatószámot.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 24 képet tartalmaz

Ahogyan minden évben, úgy idén tavasszal is megszervezte szakmai bejárását a Kecskeméti Vadaskert. A közvetlen és tágabb munkatársak, a munkában résztvevő partnerek, hatósági képviselők vettek részt a mai kötetlen sétán. Az esemény fő célja, hogy az állatkert vezetősége beszámoljon az eredményekről, az újdonságokról és a tervekről. Utóbbiakra minden évben nagy hangsúlyt fektetnek.

Az idén minimum három új kifutót szeretnénk átalakítani, megújítani. Természetesen hozunk új állatokat is, ez legyen meglepetés. És, ha engedi az anyagi erőforrás, akkor minél gazdagabbá tudjuk tenni a vadaskertet
— összegezte a terveket Tokovics Tamás ügyvezető igazgató.

Az új oktatóépület tervei készen vannak, a közeljövőben a forrás is megérkezik. De további terjeszkedésre is van lehetőség.

Vannak új lehetőségek is a tárházban, egyrészt a vadaskert területi bővítésére és további felújításokra, nagyobb volumenű felújításokra, fejlesztésekre. Ehhez is felvettük a kapcsolatot az építészmérnökkel és most folynak a tárgyalások, az új épület terveit is előkészítjük
— mondta Tokovics Tamás.

Az eseményen dr. Brúszel László, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriumának elnöke és Zomboryné Polyák Irén, a vadaskert szakmai vezetője is köszöntötte a vendégeket. Mint elhangzott, az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere, hogy sikerült 60 ezerről 120 ezerre növelni a látogatószámot.