Megjelent a legújabb Gazdasági Ablak

2024. 02. 29., 20:30
1,5-1,5 millió forintot adott át február 23-án a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara két gyermekek védelmével, támogatásával foglalkozó szervezetnek. A kamara által szervezett Üzleti Élet Jótékonysági Bálján befolyt összeget az Élethinta Közhasznú Alapítvány, valamint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának javára ajánlották fel.

Január 27-én tartották meg a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara jótékonysági estélyét, az „Üzleti Élet Jótékonysági Bálját” a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben. A bál védnökei Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke voltak. A vállalkozói felajánlásoknak köszönhetően az est – melyet hagyományosan kétévente rendez meg a kamara –, az aukció, valamint a tombola bevételét az Élethinta Közhasznú Alapítvány és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának javára ajánlotta fel a szervező köztestület. Az összegyűlt bevételből 1,5-1,5 millió forintot adták át február 23-án jelképesen a támogatott alapítványok képviselőinek. A sajtótájékoztatón megjelenteket, köztük a bál jótékonysági célját segítő arany és ezüst fokozatú támogatók képviselőit Gaál József, a kamara elnöke köszöntötte.

Gaál József ezután ismertette az idei bál újdonságát és az elért eredményeket. Mint elhangzott, a hagyományos támogatójegy és tombola bevételeken túl egy aukcióval is kibővült a jótékonysági lehetőség. A rendezvény idén kettős célt szolgált, ugyanis egyedülálló programmal kortárs képzőművészek alkotásaiból aukciót hirdettek, amelyekre előzetesen és a kamarai bál helyszínén is lehetett licitálni. Az értékesített képekkel a vármegye képzőművészeit is támogatták. Az aukcióra 35 alkotást ajánlottak fel a művészek. Ebből 20 gazdára talált a bálon licitálás után.

Az aukció mellett fontos megjegyezni, hogy a bál jótékonysági célja a vármegyei vállalkozások támogatásával valósulhatott meg.

Az adományt tehát két, Kecskeméten aktívan működő gyermekalapítvány vehette át. A támogatott alapítványok nevében először az Élethinta Közhasznú Alapítvány részéről Rácz Szabó Mária kuratóriumi tag köszönte meg a támogatást és mutatta be a szervezetet.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részéről az eseményen Vámos Orsolya és Szőke Dávid vállalati adománygyűjtő, valamint Vass Ildikó, a kecskeméti nevelőszülői hálózat vezetője vett részt, aki megköszönte a felajánlásokat és beszélt a munkájukról.

Gaál József a jótékonysági bálon, illetve a sajtótájékoztatón is hangsúlyozta a kamara társadalmi felelősségvállalását, kiemelve, hogy noha a fontos ügyek a fehér asztal mellett dőlnek el, és természetesen a meglévő kapcsolatokat is mélyítették az üzletemberek, eddig és ez alkalommal is a gyermekek segítéséről szólt a bál.