Megjelent az új 2023/24-es #tanuljszakmát kiadvány

2023. 09. 19., 20:03
Az új tanév elején ismét színes magazinnal jelentkezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum. A kiadvány nyolcadik osztályos tanulók pályaválasztását segíti, és minden információt tartalmaz, amit a felvételihez szükséges tudni.

Megjelent a Kecskeméti Szakképzési Centrum 2023/24-es kiadványa, melyet idén is a Kecskeméti Médiacentrum készített. A színes magazin, a felső tagozatos általános iskolások pályaválasztását segíti. A pályaorientációs kiadvány tartalmazza a legfontosabb felvételi információkat, az iskolák kínálatát és elvárásait, valamint a diákoknak szóló olvasmányos cikkeket.

– Az idei #tanuljszakmát kiadványunkban az egyes képzéseknél, ágazatoknál piktogramok is megjelentek arról, hogy hol kell írásbelit, szóbelit, gyakorlatit vagy esetlegesen más központi írásbelit tenni. Ennek megfelelően sokkal informatívabb lett a korábbiaknál. A kiadványban iskoláinkat mutatjuk be tematikusan, rámutatva arra, milyen erősségeik vannak, milyen lehetőségeket kínálnak a diákok számára. Emellett megtalálható benne az összes nyíltnapunknak az időpontjai is
— részletezte Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója

A kiadványban bemutatkoznak a duális partnerek, megjelennek a legfrissebb tudnivalók a szakképzésről, az utolsó két oldalon pedig összegyűjtötték a felvételi eljárás legfontosabb dátumai.

– Mindenféle, nem mindenki számára ismert alternatív tanulási utakra helyeztük az idei évben a hangsúlyt, amelyek a minél megalapozottabb pályaválasztást segítik. Gondolok itt az orientációs év lehetőségére, amit nagyon fontosnak tartok, illetve a dobbantó vagy műhelyiskolai képzésre - tette hozzá Ignácz Bence.

A kiadvány bemutatja, hogyan is működik a szakképzés, megismerhetik az olvasók az intézmények partnercégeit, és azt is, milyen ösztöndíj és szakképzési munkaszerződési lehetőségek érhetőek el. Így mind a fiatalok, mind a szülők hasznos információkhoz juthatnak a füzetből. A végzős diákokhoz a Kecskeméti Szakképzési Centrum juttatja el a kiadványt, de az iskoláikban is megtalálható lesz. Aki pedig online szeretné megtekinteni hamarosan, megteheti a KSZC honlapján.