Megnyílt a VII. AXON Kecskeméti Művésztelep kiállítása az iparkamara székházában

2023. 03. 01., 18:30
Szerda délután megnyílt a VII. AXON Kecskeméti Művésztelep kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A művésztelep alkotói idén is maguk ajánlották az érdeklődő közönség figyelmébe munkáikat.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 37 képet tartalmaz

A kecskeméti székhelyű Axon Kábelgyártó Kft. az elmúlt év őszén már hetedik alkalommal finanszírozta az ezúttal Hartán megvalósuló plein air alkotótábor munkáját.

A művésztelep bázisa hosszú éveken át Veránka szigete volt, de a bekövetkezett változások miatt a csoport más helyszínt kellett találjon magának. A nagy folyó mellől nem mozdultak el, csak a természeti gazdagságáról híres, békés sziget helyett ezúttal Hartán találtak méltó körülményekre és páratlan vendégszeretetre.

A művésztelep alkotói az idén is maguk ajánlották az érdeklődő közönség figyelmébe javarészt a tájban fogant és ott is készült munkáikat. A közös alkotómunka ezúttal is számos értékes új művet eredményezett.

Dolgozott az alkotótelepen a fiatal Babai Enikő és Tóth Nikolett, a rendszeresen visszajárók közül Balogh József, Bruncsák András, Gyenes Péter, Madaras László, Szuhaj György és Vass-Eysen Áron, valamint egy, a művésztelephez az utóbbi években csatlakozott testvérpár, dr. Nyitrai Gabriella és dr. Nyitrai Ferenc.

Az alkotók ezúttal is igen változatos technikai repertoárt vonultattak fel a grafittal készült rajzoktól a diófapácon át a szénrajzokig, pasztell-, akvarell- és olajképekig, az egyes technikákon belül is markánsan elütő karakterű alkotásokkal.

A VII. Axon művésztelepen készült képeket március 31-ig látogathatják a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiállítóterében.

A kiállításról a KTV Múzsa című kulturális magazinműsorának jövő heti adásába készítünk hosszabb összeállítást.