Több száz gyerek játszott együtt a hunyadivárosi Gyermekek Napján

2023. 07. 29., 19:42
Több száz kisgyermek szórakozott vidáman ma délután a Népmese játszótéren. A Gyermekek Napja egy nagy összefogás eredménye, melynek célja, hogy a gyerekek és szüleik felhőtlenül tölthessenek el együtt egy délutánt.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 36 képet tartalmaz

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezték a Gyermekek Napját a hunyadivárosi Népmese játszótéren. A gyerekdélután középpontjában a mesék álltak, a kicsik és családjaik bábelőadáson és interaktív gyermekműsoron, zeneovi foglalkozáson vehettek részt, többféle kézműveskedés, buborékfújás valamint az elengedhetetlen csillámtetoválás is várta őket.  A Kecskeméti Társasjáték Kör vezetésével logikai és ügyességi játékokat próbálhattak ki – például megpróbálták szétszedni az ördöglakatot, vagy kirakni a rubik kockát. A délután folyamán karikatúra készítésre is sor került, a Hunyadivárosi Fiókkönyvtár közreműködésével mesefoglalkozás is volt a legkisebbeknek, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága pedig természetismereti foglakozásokkal várta az érdeklődőket.

Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője nyitotta meg a programot, aki elmondta: a családi rendezvény összefogás eredményeképpen valósult meg, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága és a Kecskeméti Rajzfilmstúdió együttműködésében.

Tavaly több mint 300-an voltak itt a téren, idén is népszerű a program. Azt szeretnénk, ha minden gyermek jól érezné magát itt nálunk a Hunyadivárosban. A gyerekek egy része sajnos nem tud eljutni a Balatonra vagy külföldre nyaralni, ez a mai délután pedig lehetőséget ad nekik is arra, hogy egy kicsit jól érezzék magukat
— tette hozzá a képviselő.

A Gyermekek Napján a programok a Hunyadivárosi Közösségi Ház udvarán és a Népmese Játszótéren zajlottak, emellett kinyílt a Corvin Mátyás Általános Iskola műfüves pályája is a gyerekek előtt. Az este közeledtével vacsora várta a jelenlévőket, a Gyermekek Napja a Magyar Népmesék sorozat vetítésével zárult a Közösségi Házban.