Megtévesztette a választókat a kecskeméti gyurcsányista baloldal

A Helyi Választási Bizottság elmarasztalta a Szövetséget

2024. 05. 25., 21:25
Egy Facebook posztban tévesztette meg a választópolgárokat a Szövetség a Hírös Városért Egyesület. A kecskeméti gyurcsányista baloldal a Tisza Párt szerdai utcafórumáról készített fotót osztott meg a közösségi oldalán olyan színben feltüntetve, mintha az esemény az ő támogatottságukat tükrözné. A Helyi Választási Bizottság elmarasztalta baloldali egyesületet, miután Vancsura István kifogást emelt az ügyben.

„KECSKEMÉT A TIED!” Június 9-én általatok sikerülni fog, véget ér a Matolcsy-klán ámokfutása! Már nem kell sokáig várni…!” Ezzel a szöveggel osztott meg egy bejegyzést a kecskeméti gyurcsányista baloldal a facebook oldalán, melyhez egy fotót is posztolt a Tisza Párt május 22-én tartott utcafórumáról.

Vancsura István kifogást emelt a Helyi Választási Bizottságnál, miszerint a választók megtévesztésére volt alkalmas a poszt, mivel az azt a látszatott keltette, mintha az esemény az ő támogatottságukat tükrözte volna.

A Helyi Választási Bizottság végül pénteken elmarasztalta a szövetséget, mint jogsértőt, felszólította a további jogsértő magatartás mellőzésére, valamint kötelezte a poszt eltávolítására, melynek cikkünk megjelenéséig nem tett eleget az egyesület.