Címke: Vancsura István
Keresés
Dátum választó
Rendezés
120 találat
2024.05.25

Megtévesztette a választókat a kecskeméti gyurcsányista baloldal

Egy Facebook posztban tévesztette meg a választópolgárokat a Szövetség a Hírös Városért Egyesület. A kecskeméti gyurcsányista baloldal a Tisza Párt szerdai utcafórumáról készített fotót osztott meg a közösségi oldalán olyan színben feltüntetve, mintha az esemény az ő támogatottságukat tükrözné. A Helyi Választási Bizottság elmarasztalta baloldali egyesületet, miután Vancsura István kifogást emelt az ügyben.
2024.05.21

Nemcsik Mátyás: a kecskeméti gyurcsányista baloldal egy politikai gittegylet

„Teljes káosz uralkodik a kecskeméti gyurcsányista baloldalon.” Így reagált Nemcsik Mátyás Vancsura István bejelentésére, miszerint immáron ő is faképnél hagyja a frakciót, és nem csupán a Szövetség a Hírös Városért Egyesületet hagyja ott, hanem a 3-as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is visszalép. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a folyamatosan forgácsolódó és a balhéktól egyáltalán nem mentes egyesület egy politikai gittegylet.
2024.05.17

Tovább forgácsolódik a kecskeméti gyurcsányista baloldal, már Vancsura is kilép

Nem csupán a Szövetség a Hírös Városért Egyesületből lép ki Vancsura István, de még a 3-as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is visszalép. Ezt a politikus jelentette be ma egy sajtótájékoztatón. Döntésének legfőbb indoka az, hogy Király József és Kopping Rita önhatalmúlag irányítja a gyurcsányista baloldalt Kecskeméten, és több politikai hibát is elkövettek. A mai bejelentésből látszik, hogy a baloldali összefogás teljesen szétforgácsolódott Dobos József, a Jobbik, a Momentum és most Vancsura kilépésével.
2024.04.18

Elnémította a jegyzőt Vancsura

Leintette a törvényesség őrét, Kecskemét jegyzőjét dr. Vancsura István. A baloldali képviselő a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökeként nem adott szót dr. Temesvári Péternek a hétfői ülésen. A jegyzőnek kötelessége, hogy jelezze törvényességi észrevételét, ám amikor ezt megtette, Vancsura elhallgattatta őt. Erről is szó volt a mai közgyűlésen.
2024.04.18

Elnémította a jegyzőt Vancsura István

Leintette a törvényesség őrét, Kecskemét jegyzőjét dr. Vancsura István. A baloldali képviselő a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökeként nem adott szót dr. Temesvári Péternek a hétfői ülésen. A jegyzőnek kötelessége, hogy jelezze törvényességi észrevételét, ám amikor ezt megtette, Vancsura elhallgattatta őt. Erről is szó volt a mai közgyűlésen.
2024.04.12

Nemcsik Mátyás: „Vancsura ügye a bizonyíték arra, hogy a baloldalnak a kecskemétiek pénze kell”

Vancsura István pénzmosási ügye éppen azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldal a város kasszakulcsát akarja megszerezni – erre figyelmeztetett Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy hiába kér hét év börtönt az ügyészség Vancsurára, úgy tűnik, ennek sem lesz semmilyen következménye, mint ahogyan az országos politikában sem szokták felelősségre vonni a baloldali pártok a politikusaikat. Nemcsik Mátyás szerint a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak lépéseket kellene tennie Vancsura István ügyében.
2024.04.10

Hét év börtönt kér az ügyészség Vancsura Istvánra

Pénzmosással vádolja az ügyészség a kecskeméti baloldal képviselőjét, Vancsura Istvánt, aki a kecskeméti baloldal jelöltje a 3-as körzetben az önkormányzati választáson. Abban a vesztegetési ügyben, amelyben a baloldali politikus ötvenkettedrendű vádlott, ötvennégy fő ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség és a Pénzügyminisztériumban valamint a  Miniszterelnökségben dolgozó egyes kollégákat is érinti az ügy. Az eset kecskeméti érintettjére, a gyurcsányista baloldal jelöltjére, Vancsura Istvánra 7 év börtönbüntetést kér az ügyészség.