Megújult a nyárlőrinci iskola tetőszerkezete és villamoshálózata

2022. 12. 18., 11:09
A galéria 7 képet tartalmaz

Az átadási ünnepségen Pénzváltó István, Nyárlőrinc polgármestere köszönetet mondott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő támogató figyelméért, ami révén a Kormány 97 millió forinttal járult hozzá az iskolaépület legszükségesebb felújítási munkáinak elvégzéséhez. "Az iskola öreg falainak romantikája, a külcsíny és a belbecs egyensúlya, a folytonos, gyorsuló változás igénye és a régi megszokott biztonsága kell, hogy jelen legyen egy oktatási intézményben, mint amilyen a nyárlőrinci is" – fogalmazott a polgármester.

Boros Kornél tagintézményvezető elmondta, hogy mind a tetőfelújítás, mind a villamoshálózat megújulása már elengedhetetlen volt az épületekben. Felidézte, hogy a majdnem száz évvel ezelőtt, 1929-ben átadott iskolában másfél éve az egyik lámpatest a vezetékkel együtt füstölni kezdett, ez jelezte számukra, hogy nem odázható el a felújítás. A tűzjelző beépítése külön biztonságot nyújt a gyermekek és a pedagógusok számára. Megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak a felújítás megvalósulásához, amelyet a következőkben majd folytatni szükséges.

Buzás János tanító úr felelőssége itt van ebben az iskolában – emelte ki Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint a magyar iskolarendszernek az a jövője, ha megmaradnak a vidéki iskolák. Hangsúlyozta: a nyárlőrinci iskola életerős, a nyárlőrinci gyermekek bármelyik más iskolában is megállják a helyüket.

Az ünnepség a második osztályosok táncával, valamint a Pöszméte citerazenekar rövid műsorával zárult.

Fotók: Ujvári Sándor