Meseautó: premier ma este a színházban

2023. 11. 03., 11:13
Csütörtök délelőtt megtartották a Katona József Nemzeti Színház új bemutatójának sajtónyilvános főpróbáját. A Meseautó című film alapján készült musical comedy-t, Szente Vajk rendezte.
A galéria 22 képet tartalmaz

Gaál Béla 1934-ben született filmjének forgatókönyve alapján írt musical comedy-t Szente Vajk, aki Galambos Attilával karöltve elkészítette a Meseautó szövegkönyvét és a dalszövegeket. A zeneszerző ezúttal is Bolba Tamás volt, aki állandó szerzőtársa a rendezőnek.  A darab alaphelyzete sokaknak ismerős lehet. Szűcs János, a Központi Bank kőgazdag elnök-vezérigazgatója ráun  korábbi léha életére, és olyan kapcsolatra vágyik, amelyikben önmagáért, és nem a vagyonáért szeretik. A véletlen összehozza bankjának egy vadonatúj alkalmazottjával, akibe első látásra beleszeret. A vezérigazgató azt akarja bizonyítani önmagának, hogy pénz nélkül is vonzó lehet egy nő számára.  

A rendezők feltehetően akkor veszik elő a Meseautót, ha találnak egy olyan komikust, aki Halmos Aladár banki alkalmazott szerepét úgy képes eljátszani, hogy felnő Kabos Gyula filmbeli alakításához, vagy Bajos Imre, illetve Magyar Attila korábbi, emlékezetes szerepformálásáig. Kecskeméten Járai Máté az a színész, akinek a kedvéért érdemes volt ezt az előadást az évad programjába iktatni. Kovács Vera szerepében Kovács Gyopárt látjuk, aki hibátlanul megoldja a feladatát. A vezérigazgatót Mechle Christian, autószalon-tulajdonos barátját Varga-Huszti Máté, Kerekes Annát, a szerelmes titkárnőt Náray Erika és Auksz Éva formálják meg, váltva egymást. 

Vera cukorkaárus édesapját Hegedűs Zoltán, tudálékos kisöccsét Holló Zsadányi Norman és Varga Csanád játssza, szintén felváltva. Az előadásban szerepet kaptak a Kecskemét City Balett táncművészei is. A koreográfus Túri Lajos Péter, a díszlettervező Rákay Tamás volt, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte.

A premier ma (péntek) este 19 órakor lesz a nagyszínházban.