Mézkirálynő tanította a hunyadivárosi óvodásokat

2023. 05. 19., 13:15
A méhekről, méhészetről és a méz készítéséről is tanulhattak ma (péntek) az Ifjúság úti óvoda apróságai. A mézkirálynő, Mohácsi Klaudia ugyanis Kecskeméten, a hunyadivárosi öko óvodában kezdte meg országos körútját.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

A méhek életéről, életmódjáról, hasznáról és a rájuk leselkedő veszélyekről is hallhattak ma (péntek) a gyerekek az Ifjúság úti óvodában. Mohácsi Klaudia segített ebben nekik. A 2022-es mézkirálynő egy éven keresztül képviseli a hazai méhésztársadalmat. Országjáró ismeretterjesztő körútjának első állomásaként pedig Kecskemétet, az Ifjúság úti óvodát választotta, ahol a természettudatos nevelést helyezik előtérbe.

-Környezettudatos nevelést alkalmazunk itt az óvodában. Zöld Óvoda vagyunk 2003 óta és most eljött hozzánk mézkirálynő, aki megmutatta mennyire kell vigyázni a méhekre, illetve a fákra, virágokra és a természetre - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Fodorné Ivony Zsuzsanna, az Ifjúság úti óvoda intézményvezető helyettese.

Az óvoda tapasztalatai szerint a gyermekek fogékonyak az új információkra, így a természet védelmének fontosságát is érdemes oktatni számukra már ebben a korban. Az apróságok pillanatok alatt megtanulták és visszamondták a hallottakat. Az óvodában egész héten tematikus mézes hetet tartottak. Nem állítják nem csak a tudás fontos, hanem a teli bendő is ezért néhány finom mézes falat is jutott mindenkinek a mai foglalkozás végén.