Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot? - Dr. Deme Tamás előadása a könyvtárban

2023. 04. 18., 18:05
Az oktatási módszerek modernizálása volt az egyik központi témája ma délután a Középpontban a katedra című előadássorozat újabb állomásának a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A mai délután előadója dr. Deme Tamás egyetemi docens, művelődéskutató volt.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 16 képet tartalmaz

Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot? - ezzel a provokatív címmel tartotta ma meg előadást dr. Deme Tamás egyetemi docens, művelődéskutató a Középpontban a katedra című előadássorozat legújabb elemeként. Az előadót telt ház fogadta a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár dísztermében.

Az egyetemi docens kiemelte: bár a cím provokatív, az oktatás módszertanának újjá kell születnie nagyon sok területen.  A mai délután a módszertani tanácsok mellett dr. Deme Tamás arról a szükséges szemléletváltozásról is beszélt, ami szinte elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a pedagógusok és oktatók elérjék fiatal neveltjeiket és tudjanak hatni rájuk.

A Középpontban a katedra sorozat előadásai városi ösztönzésre a Kecskeméti Tankerület támogatásával jöttek létre, így a résztvevő pedagógusok számára képzésnek is minősülnek egyben.