MNB Kiválósági Ösztöndíjat kapott 16 hallgató az egyetemen

2023. 03. 21., 19:58
A legkiemelkedőbb hallgatók teljesítményét ismerték el és ünnepelték ma (kedd) a Neumann János Egyetemen. Összesen 16 hallgató részesült a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjában, amelyet 2016 óta adnak át hazánkban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 34 képet tartalmaz

Idén is megrendezték az MNB Kiválósági Ösztöndíj oklevélátadóját a Neumann János Egyetemen. Mint a rendezvényen elhangzott, ez nagy lehetőség a Magyar Nemzeti Bank tevékenységéhez kapcsolódó mesterképzésben résztvevő hallgató számára. A program 2016 óta működik.

Az ösztöndíjasok havi 50 ezer forintot kapnak, ami egy évben 500 ezer forintot jelent. Mint a rendezvényen elhangzott ez nem tanulmányi ösztöndíj, hanem tudományos ösztöndíj, hiszen a tanulmányi eredmény mellett nagyon fontos, hogy a hallgatók kiemelkedő tudományos tevékenységet is folytassanak. Jelenleg mintegy 24 magyarországi egyetemen működik a program.

Az oklevelek átadás mindig ünnepi pillanat az egyetem életében, amellyel a hallgatóik kiválóságát szeretnék megjutalmazni fogalmazott köszöntőjében Dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora.

— Egy tudásalapú társadalom esetében az a fajta tudástőke, amivel az egyetemek, az egyetemi fiatalság rendelkezik mindig meghatározó pont lehet. Hallgatóink körében nagyon sok kiválósággal találkozhatunk. Ez a kiválóság lehet akár a tanulmányok vonatkozásában, a tudományos teljesítményben, vagy a közösségi életben is. Ezek a szempontok azok, amelyek ennek az ösztöndíj programnak az alapját képezik
— mondta Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Idén az egyetem 16 hallgatója részesülhetett a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjában, amelyet kedden a CAMPUS-on adtak át ünnepélyes keretek között. Az okleveleket dr. Kern László, a Magyar Nemzeti Bank Oktatási Főosztály vezetője, Dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora, és dr. Kárpáti József az egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja adta át. Az ünnepség után szakmai előadás következett, amelyet Baksay Gergely a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója tartott, a témája pedig az új fenntartható közgazdaságtan volt.