Mostantól 1000 forint a diákbérlet Kecskeméten

2023. 03. 01., 15:01
Jelképes összegbe kerül március 1-jétől a helyi tanulóbérlet Kecskeméten. Havi 1000 forintért bármely helyi járaton és a helyi közlekedésbe bevont távolsági és regionális buszjáraton, valamint vasúti vonalon is utazhatnak a fiatalok a bérlettel.

Jelképes összegbe, pontosan havi 1000 forintba kerül Kecskeméten a helyi tanulóbérlet 2023. március 1-jétől. Ez az összeg átlagosan egy negyede annak, amit a Kecskeméthez hasonló méretű településeken kérnek a havi bérletekért. A Kecskeméti Közlekedési Központ által javasolt és a közgyűlés által támogatott jelentős kedvezmény nem véletlen. 

– A cél az volt, hogy ne legyen zsebpénz kérdése, hogy valakinek van tanuló bérlete. Ezzel a fiatal generációt szeretnénk megszólítani, ugyanakkor a szülőket is segítjük, hisz több marad a családi kasszában 
– mondta Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője.

A cél az, hogy ez a bérlet lehetőség szerint mindenkinél legyen ott a farzsebben, tette hozzá.  

– Ez egy újabb nyitás afelé, hogy a közösségi közlekedést előnyben kell részesíteni társadalmi szinten, és bízunk abban, hogy pozitív fogadtatásra talál – fogalmazott az ügyvezető.

Mindez nem csak az általános és középiskolába járó fiataloknak, hanem az egyetemistáknak is jelentős kedvezmény.  A tanulóbérletek ráadásul érvényesek a helyi közlekedésbe bevont távolsági és regionális buszjáratokon, valamint a Hetényegyháza – Kecskemét és Kisfái – Kecskemét vasútvonalakon is.