MVM U16 Torna – A kiemelt bajnokságba kerülésért küzdöttek Kecskeméten

2023. 09. 24., 19:11
Szeptember 23-án újabb MVM Tornát rendeztek a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A torna ezúttal komoly téttel bírt, hiszen csak a győztes juthatott be a leány kiemelt bajnokságba.

A házigazda kecskemétiek mellett a Gödi SE és a BEAC-Újbuda B csapata vett részt a megmérettetésen.

A torna megnyitóján a tétre Adamik Csilla, a kecskeméti Akadémia leány szakág vezetője is emlékeztetett. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy így a szezon elején a legfőbb cél, hogy a csapatok minél inkább összeszokjanak és gyakoroljanak.

Az első mérkőzésen a Kecskemét a Göddel csapott össze. A találkozón a hazaiak végig domináltak és magabiztosan, 97–23-ra győztek. A következő összecsapás is hasonlóan alakult, a BEAC játékosai 93 pontig jutottak és 46-ot kaptak a Gödi Kiscicáktól.

Ezt követően már tudni lehetett, hogy a Kecskemét és a BEAC/B mérkőzése az aranyéremről, valamint a kiemelt bajnokságba jutásról dönt. Ennek megfelelően tartogatott izgalmakat a meccs. A második negyedben már tízpontos előnye is volt a Kecskemétnek, ám a nagyszünetben csupán egy pont választotta el a feleket egymástól. A fordulást követően viszont a fővárosiak összeszedettebben és kevesebb hibával kosárlabdáztak, ennek köszönhetően 93–75-re nyertek.

Az MVM U16-os leány Torna végeredménye:

1. BEAC -Újbuda KA/B
2. Mercedes KA/A
3. Gödi SE Kiscicák

Ahogyan az az MVM Tornákon lenni szokott, most is kiosztották az MVP díjat, a legjobb játékos a BEAC-ból Béki Johanna lett, aki előbb 18, majd 26 pontot dobott.

– Ez a színvonalas MVM Torna a felkészülés után a bajnokság első lépése volt számunkra – mondta a döntő után az ezüstérmes kecskemétiek vezetőedzője, Halmai Gábor. – Sajnos az első mérkőzésen aratott magabiztos győzelem bealtatott minket. A második találkozón a BEAC nagyon harcos volt, ám az első félidő eleje alapján kényelmesen nyerhettünk volna. A meccs egészében extra dobóteljesítménye volt a fővárosi együttesnek, és ami a legnagyobb probléma, hogy ellenfelünk jobban akarta a sikert. Ennek az okát a lányokkal megtárgyaljuk és tanulunk a hibáinkból. Több serdülő is feljátszik kadett csapatunkba, nagyon fiatal együttesünk van, talán emiatt is elmondható, hogy a döntőt mentálisan veszítettük el. Bízom benne, hogy a szezon folytatásában sikerül majd visszaverekedni magunkat a felső régióba – értékelt Halmai Gábor.