Nagy siker volt az első honvéd adventi koncert

2023. 12. 13., 15:56
Első alkalommal rendezte meg a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda a honvéd adventi koncertet a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában. Az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar több mint egyórás műsort adott. Az esemény végén Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka elismeréseket adott át, elsőként kollégánknak, Molnár H. Boglárkának, aki évek óta mind a helyi, mind az országos sajtóban kiemelten népszerűsíti a toborzást és a kecskeméti katonák munkáját.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 38 képet tartalmaz

Teljesen megtelt a Kodály Zoltán Ének-zene Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola díszterme. Első alkalommal rendezett honvéd adventi koncertet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda. Gáldonyi Sándor őrnagy, az iroda vezetője elmondta, hagyományt szeretnének teremteni az eseményből.

— Kecskemét katonaváros és Kodály Zoltán szülővárosa. Adva van így a lehetőség, hogy katonazenekart hozzunk Kecskemétre. Irodánk feladata és belső késztetése is az, hogy megújuló programokkal kedveskedjünk a kecskemétieknek és a vármegyeieknek egyaránt, és bemutassuk azt, hogy mennyire sokrétű a Magyar Honvédség, illetve, hogy a honvédséget és a társadalmat egy kicsit közelebb hozzuk egymáshoz — mondta Gáldonyi.

Az eseményen a MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar adott egy több mint egyórás műsort, melyben Keskeny Márk is közreműködött.

A Magyar Honvédség számára fontos, hogy a hadsereg és a társadalom között egy jól működő kapcsolat legyen, hiszen erre lehet építkezni. Az önök támogatását a katonazene eszközével szeretnénk meghálálni, így életre hívtuk ezt az adventi koncertet — fejtette ki Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese ünnepi beszédében. A vezérőrnagy azt is elmondta, hogy a Magyar Honvédség töretlenül folytatja a haderőfejlesztést, sorra érkeznek be az új haditechnikai eszközök: helikopterek, légvédelmi rakéta és önjáró tüzérségi eszközök, illetve a Leopard 2A7-es harckocsi is.

Az eseményen felhangzott többek között például egy Charlie egyveleg, Ennio Morricone zenéje, valamint karácsonyi dalok. A műsor zárásaként elismeréseket adott át Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. Elsőként kollégánkat, Molnár H. Boglárkát szólították az elismerés átvételéhez.

Elismerésben részesült továbbá Balogné Papp Boglárka, a Kodály Zoltán Ének-zene Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Keskeny Márk énekes, valamint az aznap este fellépő MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar is.

A koncertet az Aurin Leánykar zárta, a fiatalok karácsonyi dalokat adtak elő, melyeket a közönség is énekelt velük együtt.