Naptárlányok - Ma premier a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

2024. 04. 12., 12:15
Pénteken este lesz a Kelemen László Kamaraszínházban a Naptárlányok című színmű premierje. Az előadás az évad utolsó bemutató előadása is egyben.

A színházvezetés régi álma teljesült azzal, hogy az idén műsorra tűzték Tim Firth: Naptárlányok című színművét. A női energiáktól duzzadó történet egy angol kisvárosi nőegyletben játszódik. Megrendezésére Lévay Viktória színművész kapott felkérést, akinek ez volt az első kőszínházi rendezése.

A történet szerint a középkorú hölgyek kissé beleuntak a sokszor mondvacsinált közösségi események szervezésébe, de egy magánéleti tragédia kapcsán nagy elhatározásra jutnak. Hogy pénzt gyűjtsenek a közösen elhatározott, nemes célra, egy formabontó nőegyleti naptár elkészítésébe kezdenek, ám ehhez alaposan át kell lépniük eddigi komfortzónájuk határait.

A rendező elképzeléseit 12 fős társulat szolgálja. A központi figurát, Christ Danyi Judit alakítja kiválóan. Igaz, remek játszótársakat is talál Magyar Éva, Csapó Virág, Hajdú Melinda, Csombor Teréz, Szabó Dorottya, és Horváth Alexandra személyében. A darabban további két női szereplő van, akik több szereplőt is megformálnak: Szegvári Júlia és Venczli Zóra alakítja ezeket. Három férfi is szerephez jut az előadásban Pál Attila, Ferencz Bálint és Koller Krisztián személyében,  bár a Naptárlányok  egy hamisítatlanul női problémákat feszegető, de a férfi nézők számára is könnyen szerethető előadás.

A pénteki premiert követően a Naptárlányokat még további 11 alkalommal tűzi műsorára május végéig a Kecskeméti Katona József  Nemzeti Színház Kelemen László Kamaraszínháza.

Képek: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház / Facebook