Nem adott esélyt a Haladás a Scoregoalnak

2023. 09. 25., 21:33
A címvédő Haladás VSE kihasználta a lehetőségei nagy részét, míg a Kecskemét csak a meccs pár periódusában tudta felvenni a ritmust.

Sipos bombáját védte a 2. percben Krajcsi önfeláldozóan. A kecskemétiek is megvillantották nem sokkal később tudásukat, Alaszticsnak két bravúrt is be kellett mutatnia rövid időn belül. A mezőnyben gyűrték egymást a gárdák, fegyelmezett védekezés mellett egy-egy kisebb lehetőség adódott, ám a kapusoknak komolyabb feladata nem akadt. A 9. percben remek labdakihozatal után Milosavljevic vette célba kiszorított szögből a Haladás kapuját, de Alasztics kivetődve érkezett, és menteni tudott. A 11. minutumban Luigi Longo húzta meg a jobb szélen, és lőtt precízen a hosszú alsó sarokba, 1-0. Középkezdés után kis híján jött az egalizálás, ám Biró centerezését csak a kapufára tudta tenni a szerb válogatott Tomic. Tudatos figurából aztán tovább növelte előnyét a Haladás. Vatamaniuc-Bartha érkezett jó ütemben, 2-0. Suscsák lépett meg aztán a játékszerrel, ám Vas taktikai faulttal, sárga lapot érően megállította. Időt kért az SG Kecskemét Futsal szakmai stábja. Nagy energiákat mozgósított a hírös városi alakulat, hogy közelebb kerüljön, és ezt csak faultok árán tudta a Haladás levédekezni, és összeszedték az ötödiket is idejekorán. Taktikai értekezletet tartott ezért a vasi együttes. Pál és Biró vezethetett kontrát, utóbbi lőtt végül, ám a szombathelyi kapust nem tudta becsapni. A félidőre végül 2-0-al mehettek a felek.

Fordulás után kétszer is közel volt Tomic a szépítéshez, a jég viszont nem akart megtörni. Biró Attila sárgult be a kecskemétieknél, egy kontrát akadályozott meg a félpálya környékén. Kezdtek az indulatok elszabadulni, a Haladásnál Kovács kapott sárga lapos figyelmeztetést csapata kispadja előtt, ahonnan azon nyomban felpattant mindenki, és hevesen reklamált. Dróth a 29. percben kétszer is próbára tette Krajcsit, és második alkalommal már megzörgette a hálót, 3-0. Pörögtek a percek, ami a házigazdának kedvezett. A 33. minutumban időt kértek a kék oroszlánok, hogy megindítsák utolsó nagy rohamjaikat a pontszerzés reményében. Létszámfölényes taktikára váltott a hírös városi alakulat, ám a rutinos zöldmezesek védelmét feltörni lehetetlenségnek tűnt. A 37. percben a hatodik kecskeméti fault után tízmétereshez jutott a Haladás. Vas belőtte a bal alsóba, 4-0. Nem állt le a Szombathely, Fehér révén 5-0-ra módosították az eredményt a 40. minutumban. 

Csütörtökön hazai pályán javíthat a mérlegén az SG Kecskemét Futsal. 18.30-tól a Maglód lesz a vendégük a kék oroszlánoknak a Messzi István Sportcsarnokban. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Gratulálok a Haladásnak, megérdemelten nyertek. Voltak jó periódusaink a meccsen, de ha egy olyan minőségű csapatot szeretnénk legyűrni, mint a Szombathely, akkor végig maximumot kell nyújtani. Ez ma nem valósult meg. 3-0 után elvesztettük a fókuszt, az energiát, sok hibát vétettünk. Sok időnk nincs nyalogatni a sebeket, mert csütörtökön már hazai pályán folytatjuk a bajnokságot. Fontos lesz, hogy szurkolóink ott legyenek mellettünk a Maglód ellen.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 5-0 (2-0)
Férfi futsal NBI, 6. forduló
2023.09.25., 18:30 @ Haladás Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1842415