Nem lehet elégszer mondani: „Igen!”

Közel 20-an újították meg házassági fogadalmukat

2024. 02. 10., 14:15
Közel 20 házaspár újította meg fogadalmát ma délelőtt a Városháza Dísztermében. Az önkormányzat első alkalommal szervezte meg a ceremóniát a Házasság Hete alkalmából a programsorozat nyitórendezvényeként.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 40 képet tartalmaz

Nagy volt az izgalom szombat délelőtt a Városházán. Fiatal és idős házaspárok érkeztek a Díszterembe, nem kisebb eseményre, mint a házassági fogadalmuk megerősítésére. Közel 20-an öltöztek szép ruhába, hogy ismét kimondhassák egymásnak: „Igen!” Csuthi Lajosné Lázár Zsuzsanna és férje, Csuthi Lajos volt az egyik pár, akik a legrégebben kötötték össze életüket, 1963-ban keltek egybe.

A 60 éves évfordulót a Nagytemplomban Finta atya áldásával töltöttük, most jöttünk ismét, hogy megerősítsük a fogadalmunkat, ami egy életre szól
— mondta Csuthi Lajosné Lázár Zsuzsanna.

Szerintük a boldog és hosszú házasság egyik alapja, hogy nem szabad haraggal, gondokkal lefeküdni, aludni.

„A megértés és a szeretet mellett a tolerancia, a másik gondjainak megértése lehet a hossz házasság titka” - hangzott el az eseményen.

A hagyományos házassági ceremóniától csupán annyiban különbözött a mai szertartás, hogy a pároknak házasoknak kellett lenniük.

Itt is el fog hangozni az a bizonyos kérdés, amire feltételezhetően mindenki igennel fog válaszolni. Ugyanúgy meg lesz az első csók is. Ha a párok gyakorlottabbak, nem lesz probléma, egyébként a szertartás minden elemében ugyanolyan, mint egy rendes házasság
— hangsúlyozta az eseményen Dr. Molnár András, a Kecskeméti Polgármester Hivatal Igazgatási Osztály osztályvezetője.

Dr. Molnár András azt is elmondta, bármennyi ideje is legyen valaki házas, mindig jól esik a megerősítés. Az eseményből hagyományt szeretne teremteni az önkormányzat, így jövőre ismét lesz lehetőség a fogadalmak megerősítésére a Városháza Dísztermében.