Nem tudta elvenni a listavezető veretlenségét a KNKSE

2023. 11. 12., 19:57
A forduló előtt hétből hét győzelemmel álló ENUSE látogatott a Messzi István Sportcsarnokba, ahol a KNKSE csapatával játszott a női kézilabda NB II G-csoportjában. A találkozó a vendégek sima győzelmével ért véget.

A tápiószelei csapattal először még az első körben találkozott a Kecskemét, amely akkor Szászbereken 47-30-ra kikapott. A mostani, hazai összecsapás sem indult jól a KNKSE számára, a 4. perc végén az ENUSE már néggyel vezetett, 1-5. A hazaiaknál Jámbor-Herceg lőtte az első, majd a második gólt is. Az ENUSE oldalán Pánczél, Sziráki és Tutti termelte leginkább a gólokat, azonban egy időkérést követően megkezdték a felzárkózást a hírös városiak. Vuletity és Megyesi találataival kettőre jött fel a házigazda, a félidő felénél Jámbor-Herceg gólja után 10-12 volt az állás.

Ezt a különbséget egészen a 25. percig tartották a csapatok, a kecskeméti Szarvas gólja és 14-16 után viszont nagy hajrába kezdett az első játékrész végén az ENUSE. Heller Milán csapata öt perc alatt 5-1-es rohanással zárta a félidőt, 15-21. Mint később kiderült, ez a jó szakasz megalapozta a tápiószeleiek sikerét.

A második felvonást Sziráki gólja indította útjára. A kecskemétieknek nagyobb gólhátrányban kellett volna a lendületes kezdés, ez azonban elmaradt. Az első tíz minutumban csak két gólig jutottak, míg az ENUSE tovább növelte előnyét. A 40. percben Ujvári találatával már tíz gól volt a differencia, 17-27. A két pont sorsa így viszonylag hamar eldőlt, a meccs végjátékában már csak a pontos végeredmény volt kérdéses. A mérkőzés vége 23-40 lett.

A tabellán harmadik helyezett KNKSE legközelebb a második Vecsés otthonában, Üllőn lép pályára november 18-án.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző (KNKSE): Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Az első félidőben kezdett összeállni a támadójátékunk viszont védekezésben a keménység nem volt megfelelő, a megállító faultok hiányoztak. A folytatásban a támadó játékunk csődöt mondott, és rengeteg lerohanás gólt kaptunk. Dolgozunk tovább, hisz jövő héten idegenbe utazunk rangadót játszani.

Kecskeméti NKSE - ENUSE 23-40 (15-21)

Női kézilabda NB II, G-csoport, 8. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
2023. november 12., vasárnap
Vezette: Gajnok Liliána, Rosenberger Rita

A KNKSE gólszerzői: Jámbor-Herceg 11 (5), Vuletity 3, Kovács E. 2, Megyesi 2, Palotás 2, Czár 1, Kollár 1, Szarvas 1.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4