Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

2022. 12. 08., 11:27
„A város érdekeit nem csak szem előtt tartó, hanem messzemenőkig szolgáló költségvetést nyújtott be a városvezetés” - Kecskemét költségvetésének méltatásával kezdte napirend előtti felszólalását dr. Fekete Gábor a csütörtöki közgyűlésen. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője ezt követően utalt Bodrozsán Alexandra pártváltására is, ugyanis a baloldali képviselő a Momentumból a Gyurcsány Ferenc vezette DK-ba lépett át. Fekete Gábor szerint így a Momentum szavazóit cserben hagyta Bodrozsán.

Dr. Fekete Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a város 2023-as költségvetésének méltatásával kezdte napirend előtti felszólalását a mai közgyűlésen.

– Ma egy minden tekintetben jó, a város érdekeit nem csak szem előtt tartó, hanem messzemenőkig szolgáló költségvetést nyújtott be a városvezetés. Ha átolvasták, akkor láthatták, hogy védi az eredményeinket, biztonságba helyezi a mindennapjainkat. Ott vannak benne a kihívásokra adott jó válaszok, kijelöli a fejlesztési irányokat. Mindezeken túlmenően, a fejlődés folytatásához szükséges forrásokat is biztosítja számunkra a költségvetés - emelte ki dr. Fekete Gábor.

Felsorolta a költségvetés fontosabb aspektusait, kéréssel fordult a baloldali önkormányzati képviselőkhöz, arra is utalva, hogy Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és átállt a DK-hoz.

– Mivel ez egy jól átgondolt, fegyelmezett, de szociálisan érzékeny költségvetés, ezért kérem a baloldali képviselőket is, hogy azt megelőzően, hogy Gyurcsány Ferenc teljesen "beszalámizza" önöket, csatlakozzanak a Fidesz-KDNP frakcióhoz, és támogassák a város 2023-as költségvetését. Ne feledjék, Bodrozsán Alexandra után lehet, Király József lesz a soros, kinek a pártkönyve DK-s lesz – fogalmazott a  a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Kopping Rita önkormányzati képviselő szerint nem tartozik a közgyűlésre, hogy a politikusok mely pártoknak a tagjai. Dr. Fekete Gábor válaszában hangsúlyozta, hogy a Momentum szavazóit cserbenhagyták, és Bodrozsán Alexandra pártváltásával megszűnt a momentumos képviselet a kecskeméti közgyűlésben.

Kapcsolódó cikk